Leipäviikon kohteena kodin ulkopuoliset ateriat

Valtakunnallinen leipäviikko alkoi tänään. Tänä vuonna tempauksen tavoitteena on lisätä leivän osuutta kodin ulkopuolella nautituilla aterioilla. Viikkoa vetävän Leipätiedotuksen mukaan siinä voi olla jopa ratkaisu suomalaisten paino-ongelmiin.

Maassamme syödään joka arkipäivä 1,8 miljoonaa ateriaa muualla kuin kotona, esimerkiksi työpaikkojen ruokaloissa, henkilöstöravintoloissa, kouluissa ja hoivalaitoksissa.

Tutkimusten mukaan vain 17 prosenttia suomalaisista syö leipää joka aterialla ja 18 prosenttia ei koskaan syö leipää ruuan kanssa. Loput herkuttelevat leivällä silloin tällöin aterian yhteydessä. Kuitenkin juuri viljatuotteiden avulla voidaan ravintokuidun saanti nostaa suositusten mukaiseksi. Ravintokuitu on painon hallinnan avaintekijöitä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat