Maalahden Limppu on suomalaisille erityisen tuttu leipä, jolla on pitkä historia. Tiesitkö, että leipähyllyistä tuttu tuote toimitettiin aikoinaan alun perin ruokakauppoihin suomalaisperheen voimin polkupyörällä ja soutuveneellä?
Limpusta puhuttaessa monille tulee ensimmäisenä mieleen Maalahden Limppu. Perinteikkään, aitoon ruisjuureen leivotun limpun valmistus on jatkunut katkeamattomana jo vuodesta 1906 lähtien.
Limput tuotiin ruokakauppoihin polkupyörällä
TIESITKÖ? Maalahden limpun taikina tehdään edelleen käsityönä perinteitä kunnioittaen, kuten jo 1900-luvun alussa, ilman lisä-ja säilöntäaineita aitoon ruisjuureen.
Kuuluisuuteen nousseen limpun isä, Karl "Bagar-Kalle" Malmberg, aloitti vuonna 1893 leipomotoiminnan Maalahdessa, Pohjanmaalla. Siihen aikaan leivottiin muun muassa kakkuja ja pikkuleipiä. Vuonna 1906 alkoi hapanmakean Maalahden limpun valmistus.
Aikoinaan Bagar-Kalle kuljetti tuotteet pyörällä Maalahden kauppoihin. Matkat olivat pitkiä, jopa 10-12 kilometriä.


