Leikkauksilla irvailu jatkuu: Riikka Purra sakset kädessä – PS-edustajat taustalla hymyt huulilla

Tuoreen puun tuoksu Riikka Purran kasvoilla kuvitetuilla leikkuulaudoilla ei ollut ehtinyt haihtua, kun perussuomalaiset nostatti uuden myrskyn leikkauksilla rehentelyllään. 

Kansanedustaja Miko Bergbom julkaisi eilen maanantaina Instagramissa kuvan, jossa Purra poseeraa isot sakset kädessään ja Bergbom sekä seitsemän muuta perussuomalaisten kansanedustajaa seisoo hymy huulillaan puheenjohtajansa takana.

Kuva on nostattanut kritiikkiä siitä, että hallituspuolue suorastaan ylpeilee vähävaraisiin kohdistuvilla leikkauksillaan. 

Huhtikuun puolivälissä hallitus neuvottelee jo sovittujen kuuden miljardin euron leikkausten lisäksi jopa kolmen miljardin lisäleikkauksista julkisiin menoihin.

– Lastensuojelun kriisi, vanhustenhuollon kriisi, päivystystoiminnan kriisi... pahenevat kun leikataan ja tämä porukka iloitsee nauraen, ihmettelee keskustan ex-ministeri ja kansanedustaja Petri Honkonen.

– Minäkin olen sitä mieltä, että valtiontaloutta pitää sopeuttaa. Eli leikkauksia budjettiin on tehty ja tehdään. Eri asia kuitenkin on, että nauttiiko siitä. Se on tyylikysymys, tietoinen valinta – tämä karnevalisointi, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko muotoili viestin Instagramin tarinoihinsa.

"Vastuutonta empatiaa"

Honkoselle, Saarikolle ja muille Bergbomin julkaisua kritisoineille keskustalaisille puolestaan kuittaillaan siitä, miksei keskusta lähtenyt kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitukseen mukaan tekemään vaikeita päätöksiä, sekä siitä, että keskusta oli mukana Sanna Marinin (sd.) johtamassa hallituksessa.

Myös Bergbom muotoili vastauksensa heille, jotka ihmettelivät, miksi perussuomalaiset mehustelee leikkauksillaan sen sijaan, että olisi empaattinen leikkausten kohteeksi joutuvia suomalaisia kohtaan.

– Tuollainen vastuuton "empatia" on ajanut maamme tähän surkeaan tilaan. Siksi suunta on nyt korjattava. "Empaattisen" politiikan jatkumisella voisimme toki valehdella itsellemme, että kaikki on hyvin, mutta siinä tulisi seinä vastaan enemmin tai myöhemmin. Tämän tietää myös osa heistä, jotka huutavat säästöistä, Bergbom vastaa.

– Toki täytyy sanoa, että osalle heistä kelpaa vallan hyvin se, että joku tekee heidän puolestaan nämä toimet. On helpompi sitten palata takaisin tuhlaamaan, kun toiset on ensin säästäneet, kansanedustaja jatkaa.

Viime kuussa Purra raivostutti somekansaa julkaisemalla kuvan leikkuulaudoista, joihin on painettu hänen kuvansa sekä teksti "On aika leikata".

– Hallitus lisää tietoisesti lapsiperheköyhyyttä, kurjistaa yksinhuoltajien tilannetta, leikkaa työttömiltä. Ja tähän suhtaudutaan niin kuin se olisi hauska läppä, jotain nettileikkiä vaan, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo X-palvelun viestissään.

– Nämä leikkaukset vaikuttavat oikeisiin ihmisiin, heidän arkeensa ja hyvinvointiinsa, Andersson muistuttaa.

Somessa muun muassa todetaan, että ennen viime kevään eduskuntavaaleja Purra oli kommentoinut, ettei pienituloisten etuuksiin kohdistuva kokoomuslainen leikkauspolitiikka käy heille. Nyt suunta on kääntynyt.

Purra halusi erikseen korostaa, että hänen leikkuulautajulkaisunsa oli humoristinen.

– (Lukuohje: Huumoria. Ei kannata loukkaantua. Voit vastustaa talous- ja finanssipolitiikkaa, mutta älä vastusta leikkuulautaa.)

Jutun pääkuva vaihdettu kello 10.07.

Lue myös:

    Uusimmat