Oppositiolta raju vastareaktio Purran leikkuulautajulkaisuun: "Kuin se olisi hauska läppä"

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) julkaisi torstaina viestipalvelu X:ssä jälleen tviitin kuvallaan varustetuista leikkuulaudoista. Julkaisu on herättänyt monessa vastareaktion.

Purra julkaisi eilen tviitin, jonka yhteydessä on kuva puisista leikkuulaudoista Purran kuvalla ja tekstillä Nyt on aika leikata.

Tviitissään Purra iloitsee leikkuulautatuotannosta.

Leikkuulautatuotanto sen kun kiihtyy tänä keväänä! Lautoja lähtee Ruokolahden Mietinsaaren kylästä ympäri Suomen, Purra kirjoittaa.

Vastaavanlaisen kuvan samaisista leikkuulaudoista Purra tviittasi 14. helmikuuta kirjoittaen: "Jos ei näillä laudoilla onnistu kunnolla leikkaaminen, ei sitten millään". 

Jatkoksi tviittiinsä hän kirjoitti lukuohjeen:

Huumoria. Ei kannata loukkaantua. Voit vastustaa talous- ja finanssipolitiikkaa, mutta älä vastusta leikkuulautaa.

Ministerin torstaista tviittiä on pidetty opposition puolelta mauttomana vitsailuna hallituksen leikkauspolitiikasta. Hallitus tulee tekemään kevään kehysriihessä päätöksiä jopa miljardien eurojen uusista menoleikkauksista ja mahdollisista veronkorotuksista.

Esimerkiksi Sosiaalidemokraattien varapuheenjohtaja Matias Mäkynen tviittasi Purran tviitin pohjalta paheksuvan tekstin. 

– Hassun hauskaa, 100 000 ihmistä toimeentulotuelle, 17 000 lasta köyhyyteen vain viime syksyn päätöksillä. Niin hauskaa, että siitä voi vitsailla, ennen kuin jatkaa leikkaamista heikoimmassa asemassa olevilta ja työntekijöiden oikeuksista vastoin vaalipuheita.

Myös Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvostelee Purran julkaisua. 

– Hallitus lisää tietoisesti lapsiperheköyhyyttä, kurjistaa yksinhuoltajien tilannetta, leikkaa työttömiltä. Ja tähän suhtaudutaan niin kuin se olisi hauska läppä, jotain nettileikkiä vaan. Nämä leikkaukset vaikuttavat oikeisiin ihmisiin, heidän arkeensa ja hyvinvointiinsa.

Moni muukin X:n käyttäjä on ilmaissut tyytymättömyytensä Purran tviittiin.

– Ei ole ministerille sopivaa käytöstä mainostaa tällaista tuotetta. Tiedätte itsekin, että leikkaukset vaikeuttavat monen elämää, olivat välttämättömiä tai ei. Ripaus arvokkuutta ei tuossa asemassa olisi pahitteeksi, kirjoittaa yksi. 

– Lähettäkää tuommoinen lahjaksi jokaiselle, jolta leikkaatte, ehdottaa puolestaan toinen. 

Lue myös:

    Uusimmat