Mainos

Leikkaukset johtivat lakkoihin Tanskan radio- ja tv-yhtiössä

Tanskalainen radio- ja tv-väki lakkoilee suunniteltua säästöpakettia vastaan, joka merkitsisi peräti 300 työntekijän vähentämistä alalta.

Tanskan radio- ja tv-yhtiössä eilen alkanut lakko on laajentunut. Urheilutoimituksen työntekijät päättivät tänä aamuna jatkaa lakkoaan ainakin huomiseen saakka. Tänään lakko laajeni koskemaan myös uutislähetyksiä.

Tanskan radio- ja tv-yhtiön työntekijöiden lakko on protesti yhtiön suunnitelmille leikata toimituksia. Yhtiön hallitus on esitellyt säästöpaketin, joka merkitsisi, että 300 työntekijää menettäisi työnsä. Urheilutoimituksen budjetista leikattaisiin pois 2/3-osaa, ja yhtiö luopuisi olympialaisten ja monien muiden suurien urheilukilpailujen lähettämisestä.

Lakkoon mennyt tanskalainen radio- ja tv-väki kokee, että Tanskan radion huono talous johtuu ennen kaikkea uuden radio- ja tv-talon aiheuttamista kustannuksista. Kustannusraamit on ylitetty moneen kertaan, ja työntekijöiden mielestä yhtiön johto siirtää kustannukset nyt suoraan työntekijöiden maksettaviksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.