Näin Ruotsin leirissä reagoitiin Mikael Granlundin pannaan – NHL-tähti esitti Leijonille kipeän kysymyksen

MM-tuomari reagoi välittömästi ja voimakkaasti Mikael Granlundin sikatemppuun 0:13
MM-tuomari reagoi välittömästi ja voimakkaasti Mikael Granlundin sikatemppuun

Leijonien kapteeni Mikael Granlund on sivussa MM-puolivälierästä, kun Suomi haastaa NHL-tähtiä vilisevän Ruotsin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Länsinaapurin mediassa seurattiin tarkasti Leijonien kapteenin kohtaloa. Granlundin saamasta pelikiellosta ovat uutisoineet muun muassa SVT, Aftonbladet ja Expressen. 

Los Angeles Kingsin Adrian Kempe kommentoi suomalaistaiturin pelikieltoa. Esiin nousee Leijonien erikoistilanteita piinaava kysymysmerkki.

– Raskas takaisku heille. Yksi turnauksen taitavimmista pelaajista, Kempe sanoo Aftonbladetille.

– Saa nähdä, kuka ottaa hänen paikkansa ylivoimalla, Kempe jatkaa kysyvästi.

Granlund on hoidellut Suomen ykkösylivoimalla kapellimestarin roolia. Kiekko on löytänyt lukuisia kertoja vaarallisesti Jere Innalan lapaan. Nyt Innalaa ja muita maalintekijöitä ruokkii joku muu.

Ruotsalaisleirissä Granlundin menetyksen merkitystä pidetään kuitenkin vähäisenä.

– He menettivät hyvän pelaajan, mutta Suomi on hyvin organisoitu joukkue, joka pelaa tiiviisti, joten uskon, että he pelaavat joka tapauksessa samalla tavalla, Kempe muotoilee.

Myös Tre Kronorin pääkäskijä Sam Hallam otti kantaa Leijonien kannalta huonoon uutiseen.

–  On muitakin, jotka voivat astua hänen tilalleen. Tässä vaiheessa turnausta on varauduttava poissaoloihin. Se ei muuta heidän kannaltaan mitään, Hallam toteaa Expressenille.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat torstaina Ostravassa. Ruotsi on selkeä ennakkosuosikki. Se voitti alkusarjansa puhtaalla pelillä. Suomi selvisi niukasti kahdeksan parhaan joukkoon. Leijonat onnistui voittamaan vain Britannian, Norjan ja Tanskan.

Lue myös:

    Uusimmat