Leijonilta hylättiin kyseenalaisesti maali – Harri Pesonen TV5:llä: "Isot kihot paikalla, vähän oli hajua tästä"

Leijonien sunnuntain Venäjä-ottelussa nähtiin yksi kyseenalainen tilanne, kun Harri Pesosen viimeistelemä 2–1-kavennusosuma hylättiin. Pesonen itse paljasti TV5:n haastattelussa aavistaneensa sen, mitä tuleman piti.

Tilanteessa Venäjä oli siirtynyt juuri 2–0-johtoon. Seuraavassa vaihdossa Leijonien ykkösketju painoi ryminällä kohti Venäjän maalia. Ketjun sentteri Arttu Ilomäki kokeili ensin ujutusta. Sen jälkeen paikalle saapui Harri Pesonen, joka tuikkasi kiekon Venäjän maalivahdin Aleksander Samonovin haarojen välistä sisään.

Venäjän valmennusjohto haastoi tilanteen maalivahdin estämisenä. Lopulta kotiyleisö pääsi riemuitsemaan, kun tuomarit hylkäsivät osuman.

Muun muassa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ei meinannut sulattaa päätöstä. Jalonen kyseli tapauksesta kovaan ääneen ottelun päätuomareilta.

– Oli vähän sellainen fiilis, että kun täällä (Moskovassa) ollaan, isot kihot katsomossa, niin kyllä se haasto sieltä tulee. Siksi en hirveästi tuulettanutkaan sitä maalia. KHL:ssä on tottunut siihen, että siellä haastetaan aika herkästi maaleja ja siellä tulee aika erikoisia hylkäyksiäkin. Siksi minulla oli vähän hajua siitä, että se ei ehkä olekaan maali. Kyllähän se vähän söi, koska tuon myötä olisimme voineet kääntää pelin suunnan, Pesonen kertasi tapahtunutta TV5:n haastattelussa.

Venäjä meni lopulta menojaan ja otti voiton lukemin 5–1. Pesosen mukaan Leijonat arasteli liikaa turnauksen päätösottelussa.

– Annoimme heidän pelata juuri sitä peliä, mistä he tykkäävät. He saivat kontrolloida kiekkoa ja heillä on siihen peliin juonikkaita jätkiä. Ehkä tästä oppi oli se, että jokaisen pitää tulla kovalla itseluottamuksella jokaiseen peliin. Tänne ei kannata tulla varomaan. Saimme vähän juonenpäästä kiinni, mutta Venäjä oli parempi, Pesonen näki.

Lue myös:

    Uusimmat