Leijonien EHT-turnaus päättyi tappiollisissa merkeissä – Venäjä-ottelussa kyseenalainen ratkaisu

Leijonien osalta Venäjän EHT-turnaus päättyi tappioon, kun sunnuntain iltapäiväottelussa Venäjä oli parempi lukemin 5–1. Kamppailussa nähtiin myös yksi kyseenalainen tilanne.

Venäjä sai sunnuntain otteluun paremman alun, kun ajassa 13.06 se siirtyi 1–0-johtoon. Asialla oli tähtisentteri Vadim Shipatshov, joka kiekotteli näppärästi puolustajan Jegor Jakovlevin kanssa. Jakovlev antoi Shipatsheville loistavan levityssyötön, josta Shipatshov pääsi lataamaan kiekon lähes tyhjään maaliin.

Toisessa erässä Dmitri Voronkov lisäsi Venäjän johtoa.

Seuraavassa vaihdossa Leijonat sai kiekon verkkoon. Tilanteessa Arttu Ilomäki yritti ensin ujuttaa pelivälineen Venäjän maalivahdin Aleksander Samonovin selän taakse. Kiekko jäi Samonovin alle, jolloin paikalle tuli Harri Pesonen. Sunnuntaina Leijonien kapteenina toiminut Pesonen tökkäsi kiekon sisään.

Venäjä haastoi varsin harmittomalta näyttäneen tilanteen ja tuomio kääntyi. Tuomarit tulkitsivat tilanteen maalivahdin estämiseksi.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi tämän jälkeen kovaa palautetta tuomareille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Voronkov latasi riparista kiekon ohi Leijonien maalivahdin Jussi Olkinuoran.

Leijonat sai kavennuksen toisen erän lopulla. Asialla oli Pesonen, joka pääsi läpiajoon venäläisten pahan harhasyötön jälkeen. Pesosen viimeistely upposi varmasti Samonovin jalkojen välistä sisään.

Suomi viritteli vielä hyvän kirivaihteen päälle kolmannen erän loppuvaiheilla. Leijonat pääsi hakemaan kavennusta muun muassa kuudella neljää vastaan. Viimeistelyt eivät kuitenkaan onnistuneet.

Loppuhetkillä Leijonien hyökkääjä Mikael Ruohomaa hukkasi kiekon ja Pavel Karnaukhov löi kiekon tyhjiin. Perään Andrei Kuzmenko napautti vielä pelivälineen maalin kattoon.

Venäjä voitti turnauksen, Ruotsi oli toinen, Suomi kolmas ja Tshekki neljäs.