Leijonille tappiollinen MM-kenraali – Anton Lundell säväytti osumallaan

Leijonien viimeinen valmistava ottelu MM-kisojen alla päättyi tappioon, kun Ruotsi oli parempi Tshekin EHT-turnauksen lauantain aamupäivän ottelussa lukemin 3–2. Suomen ensimmäisestä osumasta vastasi 19-vuotias huippulupaus Anton Lundell, joka säväytti maalillaan.

Ruotsi siirtyi taistossa 1–0-johtoon, kun Jesper Frödén oli hereillä irtokiekossa. Frödén siirsi pelivälineen tyhjiin ohi täysin voimattoman Leijonat-vahdin Jussi Olkinuoran.

Suomi tuli tasoihin toisessa erässä 19-vuotiaan superlupauksen Anton Lundellin A-maajoukkueuran avausmaalin myötä. Lundell naulasi jäätävän rannelaukauksen etuylänurkkaan ylivoimalla.

Ruotsi siirtyi uudelleen johtoon kolmannen erän puolessa välissä, kun Filip Hållander tempaisi jäätävän soolon. Hållander lähti liikkeelle omalta alueelta, päättäen hyökkäyksen napakkaan rannelaukaukseen. Se kimposi Leijonien puolutajan Mikael Seppälän kautta sisään.

Loppuhetkillä Dennis Rasmussen iski kiekon tyhjiin. Tämän jälkeen Jere Sallinen napautti vielä kavennusosuman Ruotsin verkkoon.

Leijonat suuntaa nyt kohti Latviaa, missä se aloittaa MM-kisaurakkansa ensi lauantaina ottelulla Yhdysvaltoja vastaan.

Juttua korjattu 20.5. kello 10.53: Lundell teki Suomen ensimmäisen, ei ainoan, osuman.