Suomen yllätyshahmolta vakuuttavia otteita – Nuorten Leijonien puolivälieräpaikka varmistui

Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas kehui Suomen nuorukaisia 1:58
Videolla Nuorten Leijonien päävalmentajan Jussi Ahokkaan kommentit Slovakia-pelistä.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuoret Leijonat varmisti paikkansa puolivälierissä, kun Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä se kaatoi Slovakian lukemin 5-1.

Suomi karkasi etumatkalle jo ensimmäisessä erässä, kun Henri Jokiharju ja Santeri Virtanen heiluttivat maaliverkkoja.

Jokiharju osui kahden miehen ylivoimalla, kun taas Virtanen pääsi napauttamaan kiekon verkkoon Urho Vaakanaisen näyttävän esityön jälkeen.

Toinen erä oli Lukko-puolustajan Ville Heinolan näytöstä.

Heinola, 17, iski kiekon verkkoon ajassa 22.02. Tilanteessa Suomen huippulupaava hyökkääjä Kaapo Kakko tavoitti maalille nousua tehneen Heinolan, jonka rannelaukaus tärähti ylänurkkaan.

Heinola jatkoi vakuuttavia otteita, kun hän alusti komeasti Anton Lundellin 4-0-osuman. Tilanteessa Heinola kiersi maalin, minkä jälkeen hän tavoitti Lundellin, joka taas iski kiekon verkkoon.

Heinola on noussut Suomen yllätyshahmoksi kisojen aikana. Vielä turnauksen alla Heinola taisteli kovasti kisakoneeseen pääsystä. Kanadassa Heinola on esiintynyt erittäin vakuuttavasti Suomen ykköspakkiparissa Jokiharjun vierellä.

Slovakia-ottelun kolmannessa erässä Suomen puolustajat jatkoivat vakuuttavia otteita. Eeli Tolvasen esityöstä Ilves-pakki Oskari Laaksonen täräytti komealla lyöntilaukauksella kiekon yläkulmaan.

Suomen valmennusjohto teki myös Slovakia-ottelun aikana merkittäviä ketjumuutoksia, kun Tolvanen siirrettiin ykkösketjusta kakkosketjuun. Tolvanen vaihtoi paikkoja yhdessä Linus Nymanin kanssa.

Voiton myötä Suomi varmisti paikan puolivälierissä. Kolmen pelin jälkeen Nuorilla Leijonilla on koossa kuusi pistettä (voitot Slovakiasta ja Kazakstanista).

Alkulohkon päätösottelussa Nuoret Leijonat kohtaa USA:n. Ottelu pelataan Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä.