Leijonien yllätysmaalintekijän ei edes pitänyt olla kentällä – apuvalmentaja veti ässän hihasta viime hetkellä

Petteri Lindbohm viimeisteli Suomen tärkeän 1-1-tasoituksen Slovakiaa vastaan ylivoimalla. Erikoista oli se, ettei Lindbohm kuulu Leijonien ylivoimaa pelaaviin pelaajiin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Suomi oli pelannut avauserässä jo lähes puolitoista minuuttia ylivoimaa, molemmilla ylivoimaviisikoillaan. Kun hyökkääjä Arttu Ilomäki tuli vaihtoon, Lindbohm hyppäsi askiin. Lennosta muuttunut ylivoimaviisikko tuotti tulosta, kun Toni Rajala toi kiekon alueelle, syötti maalin eteen Veli-Matti Savinaiselle ja Lindbohm kävi pistämässä Savinaisen sutimasta esityöstä kiekon reppuun.

– Se oli tuollainen ässä, jonka ”Pendo” heitti hihasta viime hetkellä, Lindbohm sanoi ja viittasi apuvalmentaja Antti Pennaseen.

Hänkö vain sanoi, että mene kentälle ja tee maali?

– Joo!

– Tänä vuonna on ollut aika hyvä ylivoimaprosentti, kun on mukaan hypännyt. Ei se tuon vaikeampaa ole, Lindbohm leukaili.

Päävalmentaja Jukka Jalonen avasi tilannetta valmennuksen näkökulmasta.

– Siinä oli (ylivoima-)aikaa sen verran vähän, että pantiin uusia äijiä kentälle. Lindbohm oli varmaankin seuraavana pakkina siellä, Pennanen peluuttaa niitä. Kai hän aisti, että Lindbohm haluaa tehdä maalin, Jalonen sanaili.

Hetkeä myöhemmin Kaapo Kakko vei Suomen johtoon. Slovakia tuli toisessa erässä tasoihin, mutta Kakko pisti vielä kaksi maalia lisää ja johdatti Leijonat 4-2-voittoon.

Lue myös:

    Uusimmat