Karri Kivi suitsutti Leijonien isoa muutosta – "Radikaalia"

C Moren asiantuntijat Karri Kivi ja Ville Nieminen jakoivat jääkiekon MM-kisojen Saksa-ottelussa suitsutusta Suomen toiminnalle ylivoimalla.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Suomi meni 1–0-johtoon kakkosylivoimaviisikon iskemällä maalilla. Mikko Lehtonen latasi Henri Jokiharjun syötöstä lujan lyöntilaukauksen maalille ja Harri Pesonen ohjasi limpun sisään.

Nieminen suitsutti Suomen toisen ylivoimaviisikon pelaamista ja muistutti, että Leijonilla ei ole siinä yhtään keskushyökkääjää.

– (Veli-Matti) Savinaiselta hieno aloitusvoitto, jonka jälkitilanteesta Jokiharju syötti takaisin Lehtoselle. Siellä oli (Oliwer) Kasken tekemä reikä, mihin Lehtonen ampui.

– On loistavat maskit ja ohjurit. Se on erittäin hyvä, yksinkertainen tapa pelata ylivoimaa, kun on silmä-käsi-koordinaation omaava pelaaja maalin edessä ohjaamassa, Nieminen sanoi.

Päävalmentaja Jukka Jalonen esikuntineen oli antanut tälle ylivoimaviisikolle rohkeasti paikan "framilla".

– Jaloselta fiksu juttu, kun he tekivät henkisesti isoimman, radikaalin muutoksen tähän ylivoimaan – antoivat heidän kaksi kertaa aloittaa. Saa näyttää heti, että pystyy, kykenee ja haluaa tehdä tulosta, Kivi kommentoi avauserän jälkeen.

Saksa nousi kahdesti tappioasemasta tasoihin ja voitti Leijonat lopulta maalein 4–2.

Kivi jakoi Suomen ylivoimissa kehuja myös muun muassa Marko Anttilan pelaamiselle maalin edessä. Katso ylälaidan videolta lisäksi, miten Nieminen kuvailee Oliwer Kasken toimintaa ylivoimalla.

Lue myös:

    Uusimmat