Kaapo Kakko ei saanut ennen MM-kisoja maaliakaan – nyt jyräämässä Patrik Laineen mahtiennätyksen säpäleiksi!

Kaapo Kakko on pistänyt maaliverkot kireälle MM-kisoissa. Kakko on tehnyt kahteen peliin viisi maalia, joten vähemmälle huomiolle on jäänyt se, että niistä ensimmäinen oli Kakolle kokonaan ensimmäinen maajoukkueessa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Kevään MM-leirityksessä maaottelu-uransa aloittanut Kakko pelasi valmistavissa otteluissa kahdeksan peliä tehoin 0+4. Maaleja ei siis tullut, mutta MM-kisoissa ääni kellossa on ollut jotain aivan järisyttävää.

– Sitten kun yksi sattuu menemään, siitä voi alkaa tuollainen putki, Kakko totesi Slovakia-pelin hattutempun jälkeen.

Kakko myönsi, että flow-tila on päällä.

– Totta kai aina kun saa – ainakin jos ensimmäiseen erään – maalin tehtyä, siitä tulee hyvä fiilis ja sitten on helpompi pelata.

Helmikuussa 18 vuotta täyttänyt Kakko luokitellaan vielä U18-pelaajaksi. Hän olisi vielä voinut osallistua alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Hän on tekemässä rajua temppua kahden pelin perusteella.

Patrik Laine nousi vuoden 2016 MM-kisoissa U18-pelaajien kaikkien aikojen maalintekijäksi, kun hän painoi laatan reppuun seitsemän kertaa.

Mikäli Kakon tahti jatkuu, hän pistää Laineen ennätyksen rytinällä uusiksi. Laine on U18-tilastossa myös kaikkien aikojen pisteykkönen 7+5=12 pinnallaan. Kakolla on nyt kahdesta pelistä 5+0 ja pelejä on vielä alkusarjassa viisi, ja Suomen tämän hetken menolla pelit jatkuvat pudotuspeleissä.

Modernilla aikakaudella viiteen pisteeseen on päässyt U18-pelaajana tshekkilegenda Jaromir Jagr, joka teki vuoden 1990 kisoissa pisteet 3+2.

​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat