Suomella on uusi Ruotsin kaataja! Häikäisevä sivallus räjäytti kansan riemuun – ”Yllätyin itsekin”

Sakari Manninen takoi tehot 1+3 ja oli ratkaiseva tekijä Ruotsin kaatamisessa. Hänen uransa yksi tärkeimmistä maaleista räjäytti koko Suomen kansan riemuun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

Manninen oli ketjukavereidensa Kaapo Kakon ja Harri Pesosen kanssa jatkuvasti luomassa uhkaa Ruotsin päätyyn. Hän loi tekopaikat puolustajille: Niko Mikkola 1-0, Petteri Lindbohm 2-3 ja Jani Hakanpää 3-3.

Lopulta Manninen kuskasi kiekon jatkoajalla Ruotsin päätyyn ja täräytti kiekon yläkulmaan. Nyt Suomella on uusi Ruotsin kaataja, vai mitä?

– Ei voi noin sanoa, Manninen sanoi ryhtiään kohentaen.

– Se oli joukkuepeli, mikä kaatoi ja musersi. Neljä kenttää painoin sen verran hommia, että saatiin kaveri puudutettua. Jokainen ketju loi hyvin paikkoja ja työnteko palkittiin, Manninen sanaili.

Vaikka Suomi oli tappiolla 1-3, usko ei Mannisen mukaan horjunut. Yhteistyö teki juuri sen, mitä piti.

Voittomaali Ruotsin tähtiveskarin Henrik Lundqvistin selän taakse kuitenkin maistui hyvältä.

– Siinä oli orastava 2-1-hyökkäys. Näin, että kulma oli aika pieni ja puolesta välistä päätin sitten laukoa. Lähti kyllä ihan napakasti ja itsekin vähän yllätyin mihin se meni. Hyvä, että meni sisään, Manninen kertasi osumaansa.

– Hyvältä se tuntui, mutta joukkueena painettiin hyvin ja nyt oli vain minun vuoroni tehdä se maali. Niin paljon työntekoa ja hikipisaroita jätettiin tuonne, joka ukko. Ihan sama, kuka sen maalin olisi tehnyt, joukkuepelaaja tiivisti.

Manninen on kahdeksan pelin jälkeen Leijonien pisteykkönen tehoilla 2+8.

Lue myös:

    Uusimmat