"Peli 2-1 loppuhetkillä, Kanada vastassa, kuka on jäällä?" – Olli Jokinen hehkuttaa Leijonat-valmennuksen pelottomuutta

Kaapo Kakon suoritus ja hänen peluuttamisensa Kanada-ottelussa kertovat paljon Jukka Jalosen luotsaamasta MM-joukkueesta, alleviivaa C Moren asiantuntija Olli Jokinen. 

18-vuotias Kakko villitsi suomalaiset kiekkofanit perjantaina iskemällä kaksi maalia Kanadan verkkoon Leijonien 3-1-voitossa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien toinen ottelu:
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Kakko sai paljon vastuuta myös ottelun ratkaisuhetkillä. Jukka Jalosen johtama valmennus komensi hänet kaukaloon myös Kanadan hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Kakko kiitti tästä viimeistelemällä ratkaisuosuman. 

– Peli on 2-1, MM-kisoissa Kanada vastassa ja puolitoista minuuttia jäljellä. Kuka on jäällä? Kaapo Kakko on jäällä. Siinä näkee sen, mikä luottamus valmentajilla on näihin pelaajiin. Siellä ei katsota sitä, kuka pelaa ensimmäisiä kisoja tai minkä ikäisiä pelaajat ovat, Jokinen kommentoi MTV Uutiset Livessä lauantaina. 

– Oli tosi hieno nähdä myös kylmäpäisyyttä valmennukselta. Hyvin harvoin on ollut 18-vuotiaat jäällä noissa tilanteissa.  

Myös toinen C Moren asiantuntija Karri Kivi vaikuttui Kakon esityksestä. 

– Kaapo Kakko oli ilmentymä Suomesta. Se tapa, jolla hän meni tilanteisiin ensimmäisissä vaihdoissa...katsoin monttu auki. Ihan mahtavaa, sillä se imaisee kaikki muut mukaan, Kivi sanoo. 

Kakon kypsä pelaaminen teki myös vaikutuksen. 

– Hän teki oikeita ratkaisuja. Pienet siirrot, kaikki jääkiekkoilulliset ratkaisut, kiekon suojaaminen. Hänellä oli joka vaihdossa joku eri juttu, Kivi summaa.  

Kivi ja Jokinen ennakoivat lisää Leijonien Slovakia-ottelua pääkuvan videolla. ​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat