Leijonien yllä vilkkuu MM-katastrofiviittauksia – Mikael Granlundilta viileä vastaus uteluihin

Mikael Granlund: Viimeinen viikko, päästään pelaamaan kaikista siisteimpiä pelejä 2:24
Mikael Granlund: Viimeinen viikko, päästään pelaamaan kaikista siisteimpiä pelejä

Leijonien kapteeni Mikael Granlund ei paljoa huoju, vaikka Suomen MM-joukkue on nyt kovassa paikassa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat tipahti sunnuntaina Prahan A-lohkossa viidenneksi, kun Itävalta voitti Norjan 4–1. Itävalta pelaa vielä yhden alkulohkon ottelun Iso-Britanniaa vastaan, mihin se lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Koska Itävalta kaatoi keskinäisessä ottelussa Suomen, on se tasapisteissä edellä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Leijonien pitää käytännössä ottaa vähintään neljä pistettä alkuviikon Tanska- ja Sveitsi-peleistä. Muuten käy kylmät.

Leijoniin liitetään nyt katastrofitermejä. Historiafakta on se, että aina kun jääkiekon miesten MM-kisoissa on pelattu puolivälieriä, Suomi on ollut mukana.

– En edes tiedä tarkkaan, että mikä yleinen narratiivi on nyt. Tuota (pyörittelyä) tulee enemmän ulkopuolelta. Me tiedämme, että missä me menemme. Kaikki on täysin omissa käsissä. Peli kerrallaan ja katsotaan sitten, että missä olemme, Leijonien kapteeni Mikael Granlund toteaa rauhallisena MTV Urheilulle.

Oliver Kapanen: Ei tässä mitään ihmeellistä, vedetään paras peli tähän 2:14
Oliver Kapanen: Ei tässä mitään ihmeellistä, vedetään paras peli tähän

Granlundilta tiedusteltiin maanantain aamujäiden jälkeen sitä, että kokeeko joukkue paineita nykytilanteesta.

– En tiedä, että onko tässä mitään sen kummallisempaa. Kaikki varmasti tietävät, että missä olemme ja mitä tarvitsee tehdä. Nyt alkanut viikko on aina tärkein näissä kisoissa. Näissä on mahdollisuus saavuttaa jotain, Granlund vastasi uteluihin.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Leijonat on ollut koko turnauksen aikana vain kahdeksan ja puoli minuuttia tappiolla. Granlundin mukaan lauantain Kanada-pelistä jäi paljon positiivista käteen, mistä voi lähteä rakentamaan.

– Siellä oli pelillisesti paljon hyvää mukana. Toki, puolustuspäässä oli muutamia juttuja. Emme voi antaa noin helposti maaleja. Mutta se, että miten pelasimme kiekon kanssa Kanadaa vastaan, oli hyvää, Granlund perkasi.

Granlund takoi Iso-Britannia-ottelussa tehot 0+4. Muuten hän on jäänyt kaikissa muissa peleissä nollille.

On selvää olettaa, että odotat itseltäsi lisää?

– No totta kai, kun tulee ylivoimavastuuta sun muuta. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta tänään, Granlund huikkasi illan Tanska-pelin alla.

Ottelu alkaa Suomen aikaan kello 21.20.

Lue myös:

    Uusimmat