Jukka Jalonen latasi välittömästi tiukan kommentin Ruotsista – "Kummalla paineet"

Suomi-Sveitsi -ottelun parhaat hetket yhdessä minuutissa 1:02
Katso Suomi–Sveitsi-ottelun parhaat hetket minuutissa.

Leijonat kohtaa torstain MM-puolivälieräottelussa Ruotsin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Asia varmistui jo aiemmin tiistaina, kun Iso-Britannia voitti Itävallan. Tämä tiesi sitä, että Leijonat on varmasti Prahan A-lohkossa neljäs.

Mikäli Itävalta olisi kaatanut Iso-Britannian, Suomen olisi pitänyt ottaa vähintään yksi piste illan mittelöstä Sveitsiä vastaan.

Kiittäminen kävi brittejä, sillä Sveitsi oli parempi lukemin 3–1.

Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta tiedusteltiin tiistain Sveitsi-pelin jälkeen siitä, että näkyikö tilanne, eli se, että Leijonilla ei ollut enää sen suurempaa tuloksellista panosta iltakamppailussa.

– Kaikki vetivät täysillä. Ei se ainakaan negatiivisesti näkynyt, Jalonen kuittasi.

Puhe kääntyi nopeasti Ruotsiin.

– Samanlainen joukkue tulee vastaan. Yhtä hyvä jengi kuin Sveitsi. Ehkä pelaajatkin huomasivat sen, että jos vähäänkään tunnetaso, kamppaileminen ja liikkuminen jäävät 90 prosentin tasolle, niin sitten ei pärjätä. Pitää päästä ihan sataseen. Saimme toisen erän lopussa apinan raivon päälle. Muuten ei ole palaa näin hyvää joukkuetta vastaan, kaikkien viiden pelaajan pitää olla samaan aikaan aivan ytimessä, Jalonen mietti, peilaten vielä Sveitsi-pelin antia.

Ruotsi vei Ostravassa pelatun B-lohkon, kun se voitti kaikki seitsemän otteluaan maalierolla 35–9. Leijonat lähtee altavastaajana torstain mittelöön, sillä vastaan asettuu nippu kovan luokan NHL-tähtiä Victor Hedmanin ja Erik Karlssonin johdolla.

– Olemme olleet ennenkin altavastaajia Ruotsia vastaan. Asetelma muuttuu siinä pelissä, koska hävinnyt putoaa jatkosta. Kaikki ymmärtävät, että kummalla paineet ovat silloin. Aika usein ihminen ei pysty niin rennosti pelaamaan, kun on painetta ja pelkoa häviämisestä. Ihan samalaisia pelaajia ne Ruotsin NHL-pelaajatkin ovat, Leijonien päävalmentaja Jalonen mietti.

Jalonen ei suostunut kommentoimaan vielä sitä, että kummalla maalivahdilla Leijonat lähtee torstain Ruotsi-otteluun: Harri Säterillä vai Emil Larmilla. Jalosen mukaan Leijonien valmennusjohto aikoo näyttää pelaajille ”hyviä asioita”, mitä joukkue on tehnyt matkan varrella.

– Sitten se on siitä kiinni, että millaisia ratkaisuja yksittäinen pelaaja tekee tiukoissa paikoissa. Tekeekö oikeita vai ei niin hyviä. Pienistä asioista on kiinni, että mihin kiekon siirtää painetilanteessa, miten sijoittuu ilman kiekkoa ja näin poispäin. Sitten pitää vain toivoa, että pelaajat tekevät fiksuja juttuja niin kuin he parhaimmillaan tekevät.

– Jos saamme semmoisen draivin päälle, mitä saimme Sveitsiä vastaan parhaimmillamme, niin silloin meillä on mahdollisuus. Pitää olla ihan ytimessä henkisesti ja fyysisesti, että pärjää noin hyviä pelaajia vastaan kamppailuissa ja liikkeessä. Siitä tässä pelissä on kyse, sen varmaan kaikki tajuavat. Ei tämä ole mikään pelitapajuttu nyt, vaan mies miestä vastaan vääntämistä, Jalonen linjasi.

Leijonien ja Ruotsin puolivälieräottelu alkaa torstaina Suomen aikaan kello 21.20. 

Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit on aika isot" 2:53
Mikael Granlund vaarassa saada pelikieltoa – Lasse Kukkonen sanoo suoraan: "Riskit ovat aika isot."

Lue myös:

    Uusimmat