Kommentti: Leijonissa yllätyksiä elintärkeällä tontilla – tässä kuumin peruna MM-kohtalonpelien alla

Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin virhe johti Kanadan maaliin 2:14
Videotarkistus vahvisti: Harri Säterin iso virhe johti Kanadan maaliin.

MM-kisoissa hämmentävissä vaikeuksissa olleen Leijonat-joukkueen maalivahtipeluutus herättää kysymyksiä alkulohkon ratkaisuvaiheen alla, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kisojen alla Leijonien maalivahtirotaation lähtökohta oli selvä: Harri Säteri aloittaa nimellisenä ykkösenä, Emil Larmi on hänen adjutanttinsa ja Lassi Lehtinen on selkeä kolmonen. 

Kun kurkkasi Leijonien otteluohjelmaa, myös Säterin ja Larmin peluutusjärjestys vaikutti selvältä. Jos täydellisiä ohipelejä ei tulisi, Säteri torjuisi avauksen Tshekkiä vastaan ja kolmannen ottelun Norjaa vastaan. Larmille jäisi toinen ja neljäs peli, Iso-Britannia ja Itävalta. Näiden perusteella voisi sitten pohtia ratkaisua isoon Kanada-otteluun. Tämä oli kaava Jukka Jalosen Leijonissa esimerkiksi kultakeväänä 2022.  

Todellisuus on kuitenkin ollut toisenlainen. Larmille on irronnut vastuuta ainoastaan brittejä vastaan (helppo nollapeli 14 torjunnalla). Hän on ollut pelikuntoinen, sillä hän on avannut luukkua kolmessa viime pelissä. 

Vaikka Leijonilla oli kaksi välipäivää ennen surullisenkuuluisaksi osoittautunutta Itävalta-ottelua, Säterin valintaa siihen voi pitää yllättävänä. Lauantaina hän pelasi toisen perättäisen heikohkon ottelun Kanadaa vastaan. Jo yksistään Kanada-kamppailun maalivahtivalinta kertoo siitä, että Säterillä on Jalosen papereissa melko vahva ykköstorjujan rooli.

Yllä olevalla videolla Säterin iso virhe Kanada-ottelussa. Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nyt Leijonat on potentiaalisen mahalaskun kynnyksellä. Se tarvitsee käytännössä neljä pistettä otteluista Tanskaa (maanantai) ja Sveitsiä (tiistai) vastaan, sillä varsinkin turnausyllättäjä Itävalta uhkaa sen paikkaa puolivälierissä.

Koostumusongelmista NHL-tähti Mikael Granlundin ympärillä on puhuttu läpi turnauksen – ja ihan syystä – mutta suurin huomio Leijonien maanantaisessa kokoonpanotiedotteessa kohdistuu maalin suulle. Tämä valinta antaa vahvasti suuntaa Suomen lopputaipaleelle Prahassa. 

Kaksi edellistä ottelua huomioiden valinnan on kohdistuttava Emil Larmiin. 

Lue myös:

    Uusimmat