Leijonien ykkösvahdin paikka oli jo varma MM-kisoihin? Mestarivahti vitsailee, mutta taustalla on kova luottamus NHL-paikan löytymiseen

Emil Larmi vitsailee:"Ykkösvahdin paikka MM-kisoissa oli jo tulossa" 3:41
Emil Larmi kertoi ensimmäisen Pohjois-Amerikan vuotensa kokemuksia C Moren Urheilusuorassa.

Suomen mestaruuden jälkeen Tapparan sijaan Pohjois-Amerikkaan suunnannut Emil Larmi joutui hakemaan kauden aikana vauhtia myös farmin farmista, mutta onnistui vakuuttamaan ainakin itsensä siitä, ettei maailman kärki ole häneltä lopulta kovin kaukana.

Larmi, 23, oli torstaina haastateltavana C Moren Urheilusuora-ohjelman maalivahtispesiaalissa. HPK:n SM-kultajuhlien jälkeen hän lähti kokeilemaan siipiään Pittsburgh Penguinsin organisaatioon. NHL:stä ei pelejä herunut, minkä lisäksi myös AHL:ssä tuli vastuuta vain yhdeksän ottelun verran. Lopulta tie vei aina ECHL:ään asti.

– Pitkä oli kausi, vaikkei pelejä nyt ihan niin paljoa tullut. Oli tosi vaikeita hetkiä ja sitten oli hyviä hetkiä, muttei jos ei muuta, niin ainakin oppimista paikallisesta kulttuurista ja jääkiekosta, Larmi toteaa ensimmäisestä vuodesta Pohjois-Amerikassa.

– Olen huomannut, että pystyn pelaamaan ja olemaan AHL:ssä ihan kärkimaalivahteja. Se taso, jolla NHL:ssä ollaan, on saavutettavissa eikä se ole todellakaan niin kaukana, hän toteaa.

Tie NHL-maalivahdiksi voi olla lupaavimmillekin niin pitkä ja kivinen, ettei siellä kaikki ole vain itsestä kiinni.

– Oma luotto on olemassa kyllä koko ajan, mutta se, mikä aikataulu on, siihen vaikuttaa niin monta asiaa, ettei sitä auttaisi miettiä. Pitää vain tylsästi keskittyä siihen omaan hommaan ja mennä sitä kautta eteenpäin, Larmi sanoo.

Leijonapaita toki kiinnostaa aina. Siitä Larmi heittää keskustelun jo vähän vitsiksikin.

– Ehdottomasti. Sitä soittoa odotellessa. Tietty tänä keväänähän olisi ollut varma ykkösveskarin paikka siellä, mutta valitettavasti kisat peruttiin. Tällaista se on, Larmi hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat