Leijonien MM-sankarivahdin NHL-unelma häämöttää silmien edessä – "Ilmaiseksi ei ole tullut mitään"

Kevin Lankinen operoi keväällä häikäisevällä tavalla Suomen jääkiekkomaajoukkueen tolppien välissä, kun Leijonat juhli MM-kultaa. Nyt sankarimaalivahti yrittää ottaa seuraavaa askeltaan ja saavuttaa paikan Chicago Blackhawksin NHL-miehistössä.

Viime kausi Lankisella kului farmissa. Hän sai Rockford IceHogsin AHL-joukkueessa vyölleen 19 ottelua, jotka hän torjui prosentilla 91,0. NHL-debyytti jäi vielä odottamaan itseään, mutta nyt Lankinen on lähempänä sitä kuin koskaan.

– Olen saanut NHL-sopimuksen ja tavoittelen paikkaa NHL:ssä. Totta kai se maailmanmestaruus on oman urani tähän asti kovin juttu, mutta haluan vielä saavuttaa enemmän ja päästä NHL:ään, Lankinen alleviivaa MTV Urheilulle.

Syyskuun alussa Pohjois-Amerikkaan suuntaava veskari ei ole suuremmin Chicago Blackhawksin tilannetta miettinyt. Kaikki fokus on omassa toiminnassa.

– Koetan panostaa kaiken siihen, että olen mahdollisimman hyvässä kunnossa, kun pääsen training campille. Lunastaa paikka ylhäältä NHL:stä, se on minun tavoitteeni ja sitä on turha spekuloida tässä vaiheessa sen enempää, Lankinen linjaa.

Lankisen mainitsema harjoitusleiri käynnistyy syyskuun puolivälissä.

– Siitä muutama viikko eteenpäin aika kovaa kilpaillaan paikasta. Siellä on kaksi maalivahdin paikkaa, joihin koetan itse päästä mukaan. Harkkapeleissä koetan antaa hyviä näyttöjä ja sitä kautta päästä avauskokoonpanoon, 24-vuotias veräjänvartija naulaa.

Avauskokoonpanon paikka ei tule maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa helpolla, mutta Lankisen uralla ei ole tullut oikein mikään asia aiemminkaan.

– Ei ole tullut kyllä ilmaiseksi itselleni mitään. Ensin 18-vuotiaiden MM-kisoista putosin pois, sitten kaksikymppisten kisoista putosin pois enkä päässyt edustamaan Suomea. Ei koskaan tullut NHL-varausta, ja muutenkin olen joutunut raivaamaan tietä junnupuolella ja SM-liigan puolella. Olen tullut vähän hitaampaa reittiä, mutta tuntuu, että se on ollut minulle oikea polku. Olen pystynyt kasvamaan siinä matkalla, Lankinen kertaa reittiään.

Mikä on Lankisen urallaan saama paras vinkki? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat