Juuse Saros, joko valta on vaihtunut Nashvillessa?

"Joko valta on vaihtunut Nashvillessa, Juuse Saros?" 4:38
Juuse Saros kertoi kehityksestään Pekka Rinteen takana C Moren Urheilusuora-lähetyksessä.

Jo viiden kauden ajan tasaista nousua Nashville Predatorsin NHL-organisaatiossa tehnyt Juuse Saros oli jo pudotuspelien kynnyksellä ottamassa jopa ykkösveskarin paikkaa suomalaiselta seuraikonilta Pekka Rinteeltä.

Kauden jäätyä keskeytyksiin Rinne oli aloittanut 35 ja Saros 34 ottelua. Tosin maaliskuussa Saros ehti saada neljä aloitusvuoroa ja Rinne vain yhden, jonka senkin 25-vuotias Saros pelasi loppuun. Helmikuussa Saros pelasi 14 ottelusta 10.

C Moren Urheilusuora kysyi siis kainostelematta: joko valta on vaihtunut Nashvillessa?

– No, en sillä lailla ole hirveästikään sitä miettinyt, Saros sanoo hivenen vaivaantuneena.

– Tietenkin tuossa loppukaudesta pääsi paljon pelaamaan, mutta kyllä se paikka pitää joka pelissä vieläkin ansaita. En sillä lailla mene vielä asioiden edelle, hän muotoilee.

Vuosien saatossa odotus on kuitenkin päässyt venymään pitkäksi.

– Kyllä sitä tietenkin kaikki haluavat aina pelata. Tietysti välillä aina on kärsivällisyys koetuksella, kun ei pelaa niin paljon, mutta olen omasta mielestäni ihan hyvin käsitellyt sen.

Nashville oli uravaihtoehdoista paras

Saros on saanut odottaa paikkaansa yhden NHL:n kovimpiin kuuluvan veskarin takana, mutta hän päätti kaksi vuotta sitten sopimusneuvotteluiden aikaan tehdä Nashvillen kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen sen sijaan, että olisi lähtenyt tavoittelemaan ykkösmaalivahdin paikkaa muualta.

Hänen pelaajaoikeutensa olivat yhä Nashvillen hallussa, joten seura olisi voinut vaihtua vain pelaajakaupan kautta. Saros kuitenkin näki seurassa jatkamisen pitkällä tähtäimellä parhaaksi vaihtoehdoksi.

– Niistä vaihtoehdoista, joita siinä oli, se oli paras, johon päädyttiin. Olin tyytyväinen siihen, Saros kommentoi.

– (Rinteellä) on totta kai ollut ihan mieletön merkitys. Hän on auttanut niin paljon siitä lähtien, kun tulin Nashvilleen. Vieläkin, jos on jotain kysyttävää, hän aina auttaa. On kiva tulla aina hallille, ja paljon puhutaan lätkästä ja jaetaan, miten nähdään peliä. Olen tosi kiitollinen siitä, hän jatkaa Rinteen merkityksestä urallaan.

Lue myös:

    Uusimmat