Leijonien pitkäaikainen kärkihyökkääjä vihjailee maajoukkueuran päättymisellä – "Pakko olla rehellinen"

Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen vakiokasvo Petri Kontiola ei ole varma, vetääkö hän enää Leijonat-paitaa ylleen.

Leijonissa kaksi MM-hopeaa ja olympiapronssin saavuttanut Kontiola on pelannut Leijonissa viimeksi talven 2018 olympialaisissa. Ensimmäiset MM-kisansa hän pelasi jo vuonna 2007 ja arvoturnauksia on kertynyt kahdeksan.

Juuri tällä hetkellä, KHL-kauden alkaessa, maajoukkue ei ole Kontiolalle ajankohtainen mietinnän aihe.

– Minun uran kohokohdat ovat sattuneet Leijonien mukana. On ollut aina ihan loistavaa aikaa olla mukana, oli porukka kuin porukka kasassa. On silti pakko olla rehellinen, että siellä taitaa nyt olla muiden vuoro ja ehkä se juna ajoi ohi, Kontiola totesi MTV Urheilulle.

Hän jättää kuitenkin oven vielä auki, eikä juhlallista maajoukkueuran lopetusilmoitusta seinäjokisen suusta tule.

– Ei ihan lyödä hanskoja tiskiin, kyllä tässä yritetään pysyä vielä menossa mukana, enkä sillä lailla rupea himmailemaan. Hienoja juttuja olen päässyt kokemaan Leijonissa, mutta ei se välttämättä ole nyt päällimmäisenä mielessä, Kontiola toteaa.

Lokakuussa 35 vuotta täyttävä Kontiola oli kevään 2013 kotikisoissa täysin pitelemättömässä vedossa. Kisojen parhaaksi hyökkääjäksi valittu sentteri takoi hirmutehot 8+8, mutta joukkue jäi kisoissa neljänneksi.

Lue myös:

    Uusimmat