SM-liigan pistepörssikunkku Petri Kontiola yllättyi Leijonat-kutsusta, taustalla muutamia pettymyksiä – "Ei se ihan mukavaa ollut"

2:20
Pistepörssin voittanut Petri Kontiola antoi tyhjentävän analyysin Liiga-kaudestaan C Moren haastattelussa.

HPK-paidassa SM-liigan pistepörssin voittanut Petri Kontiola palaa Leijonat-paitaan useamman vuoden tauon jälkeen. 36-vuotias hyökkääjä myöntää yllättyneensä maajoukkuekutsusta.

Kontiola palasi täksi kaudeksi KHL:stä SM-liigaan upealla tavalla. Kokenut taituri marssi pistepörssin suvereeniin voittoon nakuttamalla 55 pelaamassaan ottelussa 55 tehopistettä. Kausi lähti konkaritähden osalta heti alusta alkaen oikeaan suuntaan.

– Kausi starttasi hyvin liikkeelle ja sai onnistumisia. Sain tosi paljon peliaikaa – oikeastaan niin paljon kuin jaksoi pelata. Tavallaan sitä halusi antaa takaisin, että pitää olla sen luoton arvoinen. Sellainen fiilis tuli, että pitää vastata tähän huutoon, Kontiola summaa Leijonien etälehdistötilaisuudessa.

Kontiola myöntää, että Jokereiden paidassa pelattu KHL-kausi 2019-20 antoi paljon motivaatiota kesäharjoitteluun.

– Toki jäi niin paljon hampaankoloon siitä edelliskaudesta, että näyttöhaluja oli normaaliakin enemmän. Kesällä tuli aika paljon luisteltua ja pääsi heti HPK:n touhuun mukaan. Henkilökohtaisesti meni mukavasti, mutta joukkueena ei pärjätty loppukiriä pidemmälle.

Erinomaiset otteet HPK-paidassa palkittiin runkosarjan päätteeksi, kun Jukka Jalonen kutsui Kontiolan takaisin Leijoniin. Edellisen kerran kaudella 2017-18 Leijonia edustanut Kontiola yllättyi kutsustaan.

– Periaatteessa tuli vähän puskista, kun ei tässä ole muutamaan vuoteen ollut mukana, eikä kutsua ole tullut. Kun niitä ei tullut, niin ei se ihan mukavaa ollut. Kun nyt tuli, ei tarvinnut miettiä yhtään. Kauden aikana ei ollut mielessä ollenkaan nämä hommat.

Kontiola on pukenut Leijonat-paidan päälleen kuusissa MM-kisoissa ja kaksissa olympialaisissa. Vaikka arvokisakokemusta onkin kosolti, on Kontiola ollut maajoukkuehommissa intoa täynnä.

– Intoa on kuin pienellä pojalla. Pitkästä aikaa mukana, niin tämä on mahtava homma, ja tämä kutsu lämmittää mieltä näin varttuneemmalla iällä. Kova on ollut meininki heti alusta lähtien, ensi kaudeksi Ilvekseen suuntaava Kontiola hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja