Leijonien parhaan pistemiehen puoliso itki vuolaasti jo ennen kuin MM-kulta ratkesi – maailmanmestarillekin tuli tippa linssiin

Sakari Mannisen tunteet olivat pinnassa, kun Suomi oli voittanut sensaatiomaisen maailmanmestaruuden Bratislavassa.

Suomi kaatoi Kanadan 3-1. Mannisen puoliso Liisa Haukka oli seuraamassa peliä ja kun peliä oli jäljellä vielä minuutti, hän itki vuolaasti katsomossa. Tunne tarttui myös Manniseen, kun homma oli ratkennut.

– Kyllä kyynel tulee pintaan itse kullekin. Niin hieno hetki minulle ja myös hänelle. Varmasti tuli (kyyneleitä) ja niin tuli itsellekin. Ei tämä ole ihan jokapäiväistä herkkua, Manninen sanoi.

Tehot 2+9 oikeuttivat Manniselle Leijonien sisäisen pistepörssin ykkössijan. Ennen kaikkea hän on nyt maailmanmestari.

– Aika hyvä fiilis. Tuntuu aika hyvältä, voi sanoa. Summeri kun pärähti, niin aikamoinen tunneryöppy pamahti siinä, Manninen pyöritteli päätään.

– Helpottunut, ja kaikki stressi ja jännitys laukesi. Aika ainutlaatuinen juttu.

Voitto oli hurjan taistelun tulos. Marko Anttila iski päätöserän alussa 2-1 ja Harri Pesonen neljä minuuttia ennen loppua 3-1. Sen jälkeen taisteltiin.

– Oli se taistelua, mutta niin on ollut vähän joka ottelu. Se on ollut meidän luonne. Taisteleva joukkue, ei anna periksi vaan kääntää viimeisen kiven. Toistemme eteen teemme kaikkemme, se näkyi kentälläkin, eikä pisaraakaan anneta periksi.

– Tuossa on lopputulos.

Lue myös:

    Uusimmat