Leijonien kultasankari Sakari Manninen paljasti – ratkaisumaalia edelsi karmaiseva käänne ja syvällinen keskustelu

Sakari Manninen ratkaisi Suomelle historian neljännen jääkiekon miesten maailmanmestaruuden. Manninen iski kiekon verkkoon sunnuntain Kanada-finaalin jatkoerässä. Ennen ratkaisua Manninen kävi syvällistä keskustelua itsensä kanssa.

Finaali sai dramaattisen käänteen, kun Kanada kömpi kolmannen erän lopulla kahden maalin takaa rinnalle ja pakotti pelin jatkoille.

Leijonien sankarille Manniselle 3–3-tasoitusmaali oli katkera paikka.

– Se oli vähän meikäläisen äijä, joka sen teki. Siinä vaiheessa oli sellainen fiilis, että ei… Sitten mentiin jatkoajalle ja silloin erätauolla oli sellainen fiilis, että haluan tehdä sen maalin. Muuten jää henkilökohtaisesti todella karvas maku suuhun, Manninen taustoitti MTV Urheilulle.

VIDEO: Ei voi olla totta! Kanada rynnistää väkisin 3-3-lukemiin

Mitä pukukopissa käytiin läpi dramaattisen käänteen jälkeen?

– Sitä, että lähdetään pelaamaan ja otetaan se, mikä meille kuuluu. Kaikki on auki ja mennään vain sinne tekemään se osuma. Kun saadaan paikkoja, niin tehdään niistä. Rohkeasti pelaamaan vain, Manninen kertoi.

Manninen sai sen, mitä hän tilasi. Revanssin. Kuittauksen. Mikael Granlund syötti ja Leijonien ykkössentteri painoi kiekon nuottaan. 4–3.

– Onneksi meni! Se oli ”Mikeltä” hieno syöttö, Granlund kehaisi.

Mikä oli ensimmäinen ajatus sen jälkeen, kun näit, että kiekko painui sisään?

– En muista! Käännyin vain keskialuetta kohti. Kypärän remmi auki ja sitten näin, kun kaikki alkoivat hyppimään vaihtoaitiossa. Oli aika sekava tilanne, Manninen naurahtaa.

MM-finaalista tuli lopulta melkoinen näytelmä.

– Tuli ainakin koko rahan edestä, Manninen letkautti.

– Tämä meni meidän kannaltamme maukkaimmalla tavalla. Jatkoajalla voitto, ei voi olla sen parempaa, Leijonien sankari jatkoi.

Mannisen voittomaali tiesi sitä, että Leijonat on seuraavina päivinä melkoisessa myllyssä. Osansa saa maistaa myös ratkaisijamies.

– Ei mulla ala minkäänlainen pyöritys. Vähin äänin tässä ollaan, Manninen huikkasi.

Lue myös:

    Uusimmat