Leijonien nykykapteeni muistelee ensitapaamista Timo Jutilan kanssa – erityisesti yksi piirre nousee esille

Torstaina Hakametsän jäähallissa vietetään Timo Jutilan juhlailtaa, kun hänen maajoukkuepaitansa jäädytetään ja nostetaan kattoon Euro Hockey Tourin Suomen ja Tshekin välisen ottelun alla. Vuosien saatossa Jutila on ollut monien ikonisten hetkien keskiössä. Vuoden 1995 MM-kultakapteenin persoona on painunut elävästi kiekkoseuraajien mieleen.

Jutila on ollut mukana Suomen tähän mennessä molemmissa miesten MM-kultakarkeloissa. Vuonna 1995 kapteenina ja vuonna 2011 joukkuejohtajana.

Kaikkien aikojen ensimmäisessä kultajoukkueessa Jutila oli isossa roolissa, kun hän teki muun muassa ikoniseen asemaan nousseen 4-0-maalin finaalissa Ruotsia vastaan.

Kevään 2011 maailmanmestaruuden jälkeen Jutilan ”mennään eteenpäin” -lohkaisu oli sen ajan nettihitti.

Tulevassa Venäjän EHT-turnauksessa Leijonien kapteenina toimiva Jukka Peltola tuntee Jutilan Tappara-kytkösten kautta. Peltolan mukaan hänelle on jäänyt vahvasti mieleen ensitapaaminen Jutilan kanssa.

– Muistan, että se oli tosi lämminhenkinen. Hän on niin aito jätkä. Ja niin tamperelainen, Tapparan ex-kapteeni Peltola sanoo Jutilasta MTV Sportille.

Peltola nostaa esille hyvin humaanin piirteen Jutilasta ja siitä, millainen vaikutelma hänellä on jäänyt maajoukueikonista.

– Kyllä se vain tulee mieleen, miten hän ottaa ihmisiä vastaan ja miten hän ottaa ihmiset huomioon.

– Hän on niin sellainen kansanmies. Se hänen murre sopii niin hienosti mulle. Kun kuulen sen, niin tulee heti hymy huulille, Peltola sanoo, eikä malta olla hymyilemättä.

– Hän on niin hieno persoona, nykyinen Leijona-kapteeni Peltola ylistää.

Leijonien leirissä odotellaan innolla torstain tilaisuutta. Myös Hakametsän jäähallin "toisen leirin" kasvattien ja nykypelaajien keskuudessa.

– Vaikka olenkin Ilveksen mies, niin onhan ”Juti” huikea mies. Hän on pelannut hienon uran – kyllä sitä pitääkin kunnioittaa, Leijonien hyökkääjä Toni Rajala näkee.

– Ihan ansaitusti nousee paita kattoon. Tuo on hieno kunnianosoitus, Ilvestä edustava Arttu Ruotsalainen nyökyttelee.

Vaikka Jutilan persoona on jäänyt elävästi kiekkoseuraajien mieleen, keskittyy torstain tilaisuus hänen kiekkouransa kunnioittamiseen.

– Hänen ansioitaan ja kiekkouran suuruutta ei voi kukaan kiistää, Peltola sanoo ja summaa terävästi:

– Hän on todellakin yksi suomalaisen jääkiekkoilun ikoneista. 

Lue myös:

    Uusimmat