Leijonien maalivahtiosastolla positiiviskiperä kysymys: NHL-vahti vai tähtivahti? Näin Jussi Olkinuora kuvaa nykytilannetta

Leijonat aloitti MM-turneensa kahdella voitolla, kun se kaatoi perjantaina Norjan ja lauantaina Latvian. Uuden viikon alla yksi kiperä kysymys liittyy siihen, että miten Leijonien maalivahtipeluutus etenee tästä päivästä eteenpäin. Pyörittelyssä mukana oleva tähtivahti Jussi Olkinuora kuvailee kilpailutilannetta ”hyvin terveeksi”.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat aloittaa uuden kisaviikon maanantain huippuottelulla Yhdysvaltoja vastaan. Sitä ennen plakkariin on tullut kaksi voittoa.

Perjantain jalkoihin jäi Norja, joka kaatui nöyrin lukemin 5–0. Tuolloin tolppien välissä torjui Jussi Olkinuora, joka aloitti MM-urakkansa tyylillä.

– Se oli ihan hyvä peli. Pitää olla tyytyväinen tulokseen. Aina on kehitettävää, mutta pääpiirteittäin se meni niin kuin halusin. Tuosta vain rakentamaan, Olkinuora kuvailee MM-debyyttiään MTV Urheilulle.

Lauantain Latvia-ottelussa torjuntavastuuta kantoi Leijonien toinen maalivahti, keväällä NHL:ssä piipahtanut Harri Säteri. Hän torjui Leijonat 2–1-voittoon.

Sunnuntaina Suomi vietti välipäivää, kun ohjelmassa ei ollut pelejä eikä minkäännäköisiä harjoituksia. Leijonien pelaajat suuntasivat erinäköisten aktiviteettien pariin. Osalle tuli sauma nähdä perhettä, osalle tarjoutui sauma lähteä kalaan ja osa teki jotain aivan muuta.

Olkinuoran mukaan hänelle jo pienet asiat riittävät MM-kisojen vapaapäivien aikana.

– Pääosin se, ettei tarvitse olla koko aikaa hallilla. Se on ihan tarpeeksi. Vapaa-aika menee pelaajien kanssa hengaillessa. Tunnen tämän kaupungin ihan hyvin, niin tuossa voi vaikka pyöräillä mihin haluaa tai nauttia luonnosta. Aika menee nopeasti kisojen aikana, Olkinuora sanoo.

Kova, mutta rehellinen kilpailutilanne

Leijonien maalivahtiosastolla puhutaan taas kiperästä tilanteesta. Peliajasta, ilman loukkaantumisia, taistelevat Olkinuora ja Säteri.

Onko kaksikon välillä isoja eroja? Kokonaiskuvassa molemmat ovat hyvin lähellä toisiaan.

– Olemme kovia ammattilaisia ja aikuisia. Ymmärrämme sen, että vain yksi meistä voi pelata. Samaan aikaan meissä asuu lapsi, joka tykkää pelata ja joka nauttii tervehenkisestä kilpailemisesta. Meillä on ollut hyvä henki jo useamman vuoden ajan. Kilpailu on tervettä kaikin puolin, Olkinuora kuvailee nykytilannetta.

Kuulostaa aika ideaalilta tilanteelta.

– Se on varmasti joukkueen etu, että paras mies pelaa, Olkinuora jatkaa aiheesta.

Leijonilla edessä on nyt mielenkiintoisten pelien putki, kun maanantaina vastaan asettuu Yhdysvallat ja keskiviikkona Ruotsi.

– Tämä on pitkä, mutta loppupeleissä lyhyt turnaus. Alkusarjassa ei ole enää kuin viisi peliä jäljellä. Jokainen ottelu on vaikea voittaa ja niitä on vaikea vetää ehjästi läpi. Tiedämme sen, että jokaisessa pelissä pitää antaa aivan kaikkensa. Toivotaan, että se riittää. Kaikin puolin mielenkiintoisia ja haastavia pelejä edessä, Olkinuora ennakoi.

Lue myös: