Vahvat MM-näytöt ja häikäisevä maali – Teemu Turunen murtautumassa Leijonien kisakoneeseen: "Katsotaan, mitä valmennus päättää"

6:24
Teemu Turunen ja Jere Karjalainen paketoivat maaleillaan Venäjän torstain EHT-ottelussa.

Leijonien vahvimpaan osastoon viimeisissä MM-kisoihin valmistavissa otteluissa kuulunut Teemu Turunen pääsi iskemään näyttävän maalin Venäjän verkkoon torstain 4-1-voitossa Tshekin Euro Hockey Tourin turnauksessa.

Turunen pääsi iskemään Suomen 3-1-johtoon vajaat kymmenen minuuttia ennen kamppailun loppua. Jere Karjalainen oli vain 32 sekuntia aiemmin iskenyt läpiajosta Leijonat johtoon.

Katso ottelun osumat jutun videolta!

Jo keskiviikon Tshekki-ottelussa edukseen esiintynyt Turunen pääsi livahtamaan irti venäläispuolustukselta ketjukaveriensa Iiro Pakarisen ja Mikael Ruohomaan kamppailtua kiekon hänelle.

Tuloksena oli upea pyörähdysmaali, joka ei Turusen mukaan ollut ihan alusta asti suunniteltu näin.

– Sain irtokiekon ja pääsin puolittain läpi. Oli tarkoitus viedä rystylle, mutta vastustajan pakki pääsi vähän häiritsemään, niin olisi ollut ehkä vähän vaikea nostaa siitä. Päätin sitten kiepsauttaa puikoista, Turunen kommentoi osumaansa.

Sveitsin liigan HC Davosista ensi kaudeksi Jokerien KHL-mieheksi siirtyvä Turunen on antanut kahdessa ottelussa jo sellaiset näytöt, että päävalmentaja Jukka Jalonen tuskin jättää ne huomioimatta lauantain MM-joukkueen valinnoissa.

Turunen on silti vielä varovainen tulevan suhteen.

– En ole vielä sitä miettinyt. Annetaan nyt mahdollisesti vielä lisää näyttöjä. Katsotaan sitten, että mitä valmennus päättää.

– Eilinen peli (Tshekkiä vastaan) oli ehkä omasta mielestäni parempi, ja paikkoja oli vielä enemmän, mutta en saanut maaleja tehtyä. Tänään oli ehkä vähän raskaampi jalka, mutta ihan ok tänäänkin, Turunen tiivisti.

Päättynyt sarjakausi oli Turuselle ensimmäinen ulkomailla. Hän teki Davosille Sveitsin liigassa 39 runkosarjaotteluun tehot 13+10=23. Pudotuspeleissä matka katkesi heti ensimmäisellä kierroksella.

– Alku oli vähän haastava siellä, mutta loppua kohti parani, ja pääsin pelaamaankin enemmän seurajoukkueessa.

– Siellä on aika sama vauhti kuin näissä maajoukkuepeleissä. Se on mielestäni helpottanut maajoukkuepelejä tänä vuonna, jos vertaa vaikka viime vuoden peleihin, Turunen totesi.

Suomi kohtaa EHT-turnauksessa vielä Ruotsin lauantaina keskipäivällä pelattavassa ottelussa. Sen jälkeen on MM-valintojen aika.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja