Leijonien maailmanmestarivahti jättää liigaseuran – paikkaaja löytyi välittömästi

Jääkiekon MM-kultaa vuonna 2011 voittamassa ollut Niko Hovinen ja Liigassa pelaava KalPa ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. 30-vuotiaan maalivahdin korvaa Sportista tuttu Jonathan Iilahti.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa keskiviikon liigakierrokselta.

Aloite Niko Hovisen sopimuksen purkamiseen tuli KalPan tiedotteen mukaan maalivahdilta itseltään. 

– Niko on jäänyt meillä pienempään rooliin, kuin mikä hänen oma toiveensa ja tavoitteensa oli. Ratkaisuun päädyttiin lopulta yhdessä, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo tiedotteessa.

Hovinen on pelannut Liigassa myös Jokereissa, Pelicansissa, Kärpissä ja KooKoossa. Hän pelasi viime kaudella KalPassa 22 ottelua. Tänä syksynä otteluita on kertynyt viisi, sillä ykkösvahdin viitan on ottanut slovakialainen Denis Godla. Hovisella oli sopimus KalPan kanssa kevääseen 2019 saakka.

Hovisen korvaa 26-vuotias Jonathan Iilahti, joka edusti viime kaudella Liigassa Vaasan Sportia ja Mestiksessä Joensuun Jokipoikia. Iilahti on Sportin kasvatti, ja pelannut 20 ottelua Liigassa.

Sopimus kestää loppukauden ja sisältää seuran option myös tulevasta kaudesta 2019-2020.

– Jonathanilla on jo paljon kokemusta miesten peleistä, sekä Mestiksestä että Liigasta. Jonathan on erittäin hyvä kirittäjä Denikselle, Saksman sanoo.

Iilahti liittyy KalPan riveihin seuran mukaan mahdollisimman nopeasti. 

Lue myös:

    Uusimmat