Leijonien luottovahdin ajatukset aivan muualla, kun puhelin soi: ”Ei ollut nyt tarkoituksena tulla MM-kisoihin – vaikea sanoa, mitä asiaa Jerellä oli”

Hyvän jalan sijan NHL-seura Edmonton Oilersin ykkösmaalivahdin paikalle saanut Mikko Koskinen oli suunnitellut pelaavansa playoffkiekkoa vielä sen verran pitkään, etteivät MM-kisat olisi tulleet tänä vuonna kysymykseen.

Vuosia alamaissa rämpinyt Oilers oli viimein noussut mukaan taisteluun pudotuspelipaikoista, kun koronaviruspandemia keskeytti kauden maaliskuun puolivälissä. 11 kierrosta ennen runkosarjan loppua joukkue on Tyynenmeren divisioonan toisella sijalla.

Vuoden 2016 MM-kisoissa ja 2018 talviolympialaisissa Suomen ykkösvahtina torjunut Koskinen sai kuitenkin juuri ennen kauden keskeytymistä soiton Leijonien managerilta Jere Lehtiseltä.

– Itse asiassa Lehtisen Jere kerkesi just soittamaan ja laittamaan viestiä. En tiedä, mitä se sitten olisi kysellyt, Koskinen naurahtaa Tulosruudun Viikon vieraana torstai-iltana esitettävässä haastattelussa.

– Olimme niin hyvissä asemissa Edmontonin kanssa, ettei ollut tarkoituksena nyt tulla kisoihin. Siellä olisi ollut ehkä pitkä kevät edessä, mutta nyt asiat menivät näin. Vaikea sanoa, mitä Jerellä oli asiaa.

Vuonna 2018 NHL:ään toiselle yrityksellä lähtenyt Koskinen on onnistunut valtaamaan peliaikaa Oilersin organisaatiosta. Kolmen vuoden ja 13,5 miljoonan dollarin sopimuksesta on jäljellä vielä kaksi kautta.

– Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon. Tässä iässä myös halu voittaa, olla osa voittavaa joukkuetta ja auttaa omalla roolilla, olisi se hienoin juttu. Ja vielä päästä pelaamaan Stanley Cupin playoffeihin ja tavoitella sitä suurinta palkinto sieltä. Se ajaa eteenpäin, Koskinen toteaa.

Mikko Koskinen Tulosruudun Viikon vieraana torstain lähetyksessä kello 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat