Leijonien loukkaantumiset nakertavat samaa osastoa, yksi joutuu paikalle jota ei ole pelannut muutamaan vuoteen – "Ei olisi muuten siihen laitettu"

Jere Sallinen pelaa tänään keskushyökkääjänä, kun Suomi kohtaa MM-kisoissa Ranskan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sallinen on pelannut aiemminkin keskellä, muun muassa Jokereissa ja AHL:ssä, mutta viime kerrasta on jo muutama vuosi. Eetu Luostarisen ja Juho Lammikon loukkaantumisten takia Sallista kuitenkin kaivataan nyt sentteriksi.

– Kolmella sentterillä ei voi pelata – tai voi – mutta mennään neljällä ja Sallinen valittiin, päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi ja muistutti Sallisen kokemuksesta keskikaistalla.

– Ei häntä olisi muuten siihen laitettu.

Sallinen on aina tunnollinen puolustussuuntaan, mutta nyt oman pään suojeleminen on vielä oleellisempaa kuin laitahyökkääjänä.

– Se voi olla yksi syy, miksi pelaan sentterinä, Sallinen totesi puolustusmoraalistaan.

– Kyllä se puolustusvastuu on pitkälti sentterillä. Yritän mennä molempiin suuntiin ja yritetään saada tänään hyökkäyspeliäkin siihen mukaan, hän sanoi.

Luostarisen kisat ovat ohi, Lammikko on ollut jo jäällä ja hänen paluutaan odotetaan. Jalonen ei jaksa kantaa huolta sitä, että loukkaantumiset ovat osuneet juuri sentteriosastolle.

– Jos joku puuttuu, otetaan toinen tilalle ja vedetään täysillä siinä jutussa. En murehdi sitä, että joku loukkaantuu. Sitä voi miettiä, mutta siitä ei ole mitään hyötyä, Jalonen sanoi.

Sallisen laiturit ovat tänään Veli-Matti Savinainen ja Kristian Kuusela. Sallinen on pelannut neljä peliä ilman tehoja, ja tänään pitäisi ainakin olla virtaa, sillä hän ei pelannut Iso-Britannia-ottelussa. Ranskan kisat ovat menneet kehnosti, ja Sallinen tietää, miten Leijonat kitkee vastustajan yritykset tehokkaasti.

– He ovat hyvin luisteleva joukkue ja heillä on isot panokset. Pitää olla alusta asti valmiina, laittaa kaasua heti, pelata kovaa ja fyysisesti, niin kyllä he siitä hyytyvät, Sallinen linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat