Leijonat joutui pakon alla erikoisjärjestelyn pariin – onko tilanne tukala? Tuomo Ruutu avaa

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu arvioi illan Ranska-ottelua. Entinen NHL-hyökkääjä ei ole huolissaan, vaikka Suomella uhkaa loppua sentterit kesken. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Leijonat sai jobinpostia edellisessä ottelussa Iso-Britanniaa vastaan, kun KalPa-sentteri Eetu Luostarinen loukkaantui ja hänen kisansa ovat ohitse.

Ruudun mielestä Suomella ei ole hätää, vaikka viidestä puhtaasta keskushyökkääjästä, vain kolme on terveenä. Juho Lammikko, kun loukkaantui jo aiemmin kisojen aikana. 

– Suomi on pelannut niin hyvin. Juho Lammikolla on vielä aikaa puolivälieriin, jos ehtii toipumaan sinne. Sen takia näihin joukkueisiin otetaan ylimääräisiä senttereitä, koska sentteristä voi aina laituriksi siirtyä, mutta laiturista sentteriksi on tosi vaikea siirtyä, Ruutu toteaa C Morelle.

Leijonien Jere Sallinen siirtyy laidasta pelaamaan sentterin paikalla Ranskaa vastaan. Se ei ole kuitenkaan luonnollisin pelipaikka laiturina yleensä pelanneelle pelaajalle.

– Näen sen hyvänä, koska monesti sentterinä pääset tosi paljon paremmin peliin mukaan, kuin laiturina – on kamppailuja, aloituksia, omissa joudut kamppailemaan vielä enemmän, Ruutu näkee.

Ranskan tilanne A-lohkossa on vaikea.

Se tarvitsee kipeästi pisteitä, jotta paikka A-sarjassa säilyisi, eikä paikan varmistuminen jäisi maanantain Britannia-otteluun.

Ruutu näkee Ranskan tilanteen jopa epätoivoisena.

– Paketti on hajonnut puolustuspäässä. Kolme veskaria on pelannut, eikä kenelläkään ole torjuntaprosentti yli 90. Se pitäisi Ranskassa olla jotain ihan muuta. Puolustuspeli ei ole ollut riittävän hyvällä tasolla.

– Siellä on yksittäisiä pelaajia, jotka pystyvät ja ovat pystyneet tekemään maaleja, mutta on kyllä kova paikka heillä. Onneksi itse ei tarvitse olla tuossa tilanteessa, hän jatkaa. 

Katso pääkuvan videolta Tuomo Ruudun ennakointia illan ottelusta!

 

Lue myös:

    Uusimmat