Mainos

Leijonien uudella sentterillä hyvä pelikäsitys, mutta kysymysmerkkejäkin löytyy – ”Prototyyppi yhden ajan espoolaisista pelaajista"

10:06
Tero Lehterä ja Karri Kivi ennakoivat Leijonien Ranska-ottelua MTV Uutiset Livessä.

Loukkaantumisten myötä Leijonien kokoonpanossa keskushyökkääjän paikalle illan Ranska-ottelussa siirtyvä Jere Sallinen omaa hyvän pelikäsityksen, mutta C Moren asiantuntijoilla Tero Lehterälle ja Karri Kivelle hänen luistelunsa muodostaa kysymysmerkin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Ranska – Suomi sunnuntaina 19.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Suomelle jäi miehistöönsä enää kolme luontaista sentteriä, kun Juho Lammikon pudottua riveistä USA-ottelussa myös Eetu Luostarinen loukkaantui Iso-Britanniaa vastaan.

Florida Panthersia NHL:ssä edustavan Lammikon pitäisi olla pelikuntoinen vielä MM-turnauksen aikana, mutta Luostarisen kausi päätti polvivammaan.

Pystyy maaliintekoon, mutta luistelussa puutteita

Ensi kaudeksi HIFK:n paitaan vaihtava Sallinen on pelannut urallaan keskushyökkääjänä, joten loikka tuskin tulee olemaan hänelle liian suuri. Tänään Sallisen laidoilla ovat Veli-Matti Savinainen ja Kristian Kuusela, joten tulostakin ketjulta voisi odottaa. Lehterä ja Kivi kuitenkin nostavat esiin pieniä puutteita hänen pelaamisestaan.

– Minun mielestäni Jerellä on hyvä pelikäsitys, ja hän pystyy maalintekoon. Pieni kysymysmerkki on, että luistelu ei ole koskaan ollut hänen vahvuutensa, ja ainakin omassa joukkueessa tykkäisin, että sentteri olisi sen kentällisen paras luistelija, Lehterä sanoo pelipäivän MTV Uutiset Livessä.

Luistelun sujuvuus määrittelee myös pitkälti sen, onko hyppy seurajoukkuetasolta kansainväliselle tasolle liian suuri. Ranskaa vastaan tuskin vielä ongelmia ilmenee, mutta turnauksen edetessä jalkatyö korostuu.

– Luistelu on varmaan ollut hänelle se syy, että hän on tavallaan myös antautunut pelkästään puolustusvoittoiseen peliin, jonka hän hoitaa tosi tunnollisesti, Kivi arvelee.

Espoon juniorimyllyn tyypillinen tuote

Kivi nostaa esiin Sallisen tilastot neljältä viime kaudelta, joista jokaisella on syntynyt vain kahdeksan maalia, mikä kertoo hänen roolistaan niin Jokereiden KHL-joukkueessa kuin kipparoimassaan Örebron SHL-ryhmässä.

– Maalimäärä kuvaa mielestäni hyvin hänen suhtautumistaan peliin. Hivenen uupuu sellainen huippunälkä ratkaista. Luistelu voi olla siinä vähän osasyynä, Kivi pohtii.

– Vähän sellainen tyypillinen prototyyppi siitä, millaisia pelaajia Espoon juniorimyllystä yhdessä vaiheessa tuli, Lehterä heittää.

– Tunnollisia ja näin poispäin. Olisi pitänyt osata pelata vähän paremmin, niin vedettiin vain vyötä yhtä napsua kireämmälle ja tsempattiin enemmän. Vähän sitä koulukuntaa: tunnollinen joukkuepelaaja, Lehterä jatkaa.

Kuusela ja Savinainenkin pärjäisivät sentterinä

Tero Lehterä ei pidä Sallisen siirtämistä keskushyökkääjäksi tässä vaiheessa isona ongelmana Jukka Jalosen Leijonille, mutta MM-kisojen edetessä tilanne ei ole ideaalinen.

– Se riippuu vähän siitä, millä aikataululla Lammikko tulee takaisin. Jos hän tulee jo tiistaille (Saksa-otteluun) takaisin, niin sitten en näe oikeastaan mitään ongelmaa, Lehterä sanoo.

– Eikä se muutenkaan niin paha ole, koska joukkueessa muitakin kuin Sallinen. Kristian Kuusela pystyy vetämään, ja siellä on muutama muukin, jotka pystyvät vetämään sentteriä. En näe, että tuo homma siihen kaatuu, Lehterä toteaa.

Karri Kivi lisää potentiaalisten sentterien listaan myös Veli-Matti Savinaisen ja miksei hätätapauksessa myös Toni Rajalan.

1:54
Videolla Jere Sallisen kommentit Leijonien kokoonpanomuutoksista ennen Ranska-ottelua.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja