Leijonien lohkovoitto käytännössä omissa käsissä – Petteri Sihvonen nostaa esiin uhkakuvat: "Nyt se heittää vähän häränpyllyä"

Suomen jääkiekkomaajoukkue on aloittanut MM-turnauksen kahdella voitolla ja yhdellä jatkoaikatappiolla. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen analysoi Leijonien alkutaivalta Slovakiassa. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Altavastaajana MM-kisoihin lähtenyt Leijonat on onnistunut mallikkaasti kaatamalla Slovakian ja Kanadan. Voitto Yhdysvaltoja vastaan oli lähellä, mutta kyseenalaisten tapahtumien jälkeen tuloksena oli jatkoaikatappio. Suomi johtaa omaa lohkoaan seitsemällä pisteellä.

– Täytyy sanoa, että pistesaalis on yllättänyt. Se oli kyllä tiedossa, että Jukka Jalosen Leijonat tulee pelaamaan laadukasta lätkää, mutta yhdeksästä mahdollisesta pisteestä seitsemän, niin se on hieno suoritus. Toisaalta, se ei ole yhtään enempää, kuin Leijonat olisi ansainnut, Sihvonen sanoo.

Sihvonen suitsuttaa Leijonia siitä, että joukkue pelaa sillä tavalla millä se haluaakin pelata MM-kisoissa.

– Nämä pisteet eivät ole tulleet sattumalta, vaan Leijonat on ollut jokaisessa kolmessa ottelussa riittävästi sen pelin virtauksen päällä. Sen takia se pistesaldo oikeastaan kuvastaa sitä, mitä on tapahtunut kaukalossa.  Kun Leijonat pitää tarpeeksi kiekkoa, niin se ei kiekko ei ole vastustajalla. Sitä kautta tulee mieluinen tilanne Suomelle. Jos hyökätään hyvin, niin siitä seuraa tietynlaista hyvää puolustamista, josta seuraa taas hyvää hyökkäämistä ja taas puolustamista. Se on se virtaus, Sihvonen selventää.

Ei saa pelata löperöä lätkää

Suomen lohkovoitto on käytännössä omissa käsissä, sillä se on kohdannut jo kaikki lohkon niin sanotut kovimmat maat. Alkulohkon loppupelit eivät tule kuitenkaan Sihvosen mielestä olemaan helppoja.

– Siinä on tietty sudenkuoppa, kun on kolme loistavaa peliä alla. Siinä saa valmennustiimi tehdä kovasti töitä joukkueen kanssa henkisellä puolella. Toisaalta, kun tämä joukkue on altavastaaja, niin ovat varmasti hyvillä mielin ottaneet vastaan tähän asti tulleen menestyksen ja on vaikea ajatella, että se nousisi niin sanotusti päähän. Ei ole kuitenkaan helpooa lähteä pelaamaan jatkossa Tanskaa, Iso-Britanniaa, Ranskaa ja Saksaa vastaan, koska nyt se heittää vähän häränpyllyä, sillä Leijonat on nyt yhtäkkiä suosikki, Sihvonen toteaa.

Toinen Leijoniin kohdistuva uhkakuva on se, että joukkueen pelaajat pelaisivat löperöä lätkää. Sihvonen selventää, mitä tarkoittaa tällä termillä. 

– Aika moni näistä Leijonien pelaajista pelaa seurajoukkueisssaan löperöä lätkää. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että seurajoukkueissa peliä on siirretty enemmän pelaajien kontolle. Jukka Jalosen Leijonissa mennään aika lailla pelikirja edellä. Nyt ei saa sitten missään tapauksessa lähteä pelaamaan näitä altavastaajia vastaan sitä löperöä seurajoukkuelätkää, missä peli olisi liikaa pelaajien vallassa, Sihvonen sanoo.

Leijonat pelaa seuraavan kerran torstaina, kun vastaan asettuu Tanska. 

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat