Mainos

Leijonien pelaajat suhtautuvat kiivaasti omaan peliinsä – "Ei nyt noin kriittinen tarvitsisi olla"

6:56

Lauri Marjamäki on ihastellut pitkin kisojen sitä intohimoa, jolla Leijonien pelaajat pyrkivät parantamaan pelaamista entisestään.

MAINOS

MM-puolivälierä
Suomi–Sveitsi

Torstaina klo 21.15 MTV3:lla ja C More Sport 1:llä.

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Pääkuvan videolla MTV Sportin asiantuntijan Petteri Sihvosen ennakkoanalyysi Leijonien torstaiseen Sveitsi-puolivälierään.

Leijonat kohtaa puolivälierässä Sveitsin ja vaikka alla on todella näyttävät voitot Kanadasta ja USA:sta, parantamisen varaa on pikkuasioissa. Pelaajilla on valtava vimma saada vielä enemmän irti.

- Aina kun pelejä puretaan, pelaajat huomaavat koko ajan missä on parantamista. He ovat tosi kriittisiä omaa pelaamista ja meidän pelaamistamme kohtaan, mikä on hyvän joukkueen merkki, Marjamäki sanoi.

- Välillä valmennus ajattelee, että ei nyt noin kriittinen tarvitsisi olla, mutta se kertoo vain välittämisestä ja että joukkue on oikealla tiellä, hän lisää.

USA-ottelun jälkeen Marjamäki totesi, ettei Leijonat ole vielä lähelläkään potentiaaliaan. Yksilötasolla on vielä varaa kiristää ruuvia.

- Pitää silti muistaa, että pelaamisen taso on ollut aika korkea välillä. Pelaajat tietävät mikä on panos ja moni ajattelee, että jonkun potentiaali on ”tuossa” ja pelaaja itse tietää, että se on vähän korkeammalle ja oikeasti se on paljonkin enemmän, Marjamäki selvitti käsiään korottaen.

1:45

Kestääkö rohkeus paineessa?

Yksi haaste puolivälieräpeliin Sveitsiä vastaan on se, miten joukkueen rohkeus ja ennakkoluulottomuus saadaan säilytettyä, kun paine on kova – tulos tai ulos.

- Onhan se haaste, varsinkin maajoukkuevalmennuksessa, kun et tunne oikeasti jätkiä. Jos on oma seurajoukkue, tiedät tasan tarkkaan millaisia pelaajat ovat kovassa tilanteessa. Toisaalta tämä joukkue on näyttänyt, USA:ta vastaan oli aika kova peli ja aika kova panos, mutta pystyimme pelaamaan koko ajan korkealla tasolla. Se antaa mielenrauhaa, ettei tarvitse miettiä, löydetäänkö jotain muuta. Olemme näyttäneet itsellemme, että pystymme, Marjamäki sanoi.

Loppupeleissä kyse on vain tuloksesta. Tavallaan tilanne on nollattu ja Marjamäki muistutti viime vuodesta.

- Meillä oli silloin vaikea alkulohko, jenkit olivat voittaneet kaikki pelinsä ja me menimme sinne, voitimme 2-0 ja menimme mitalipeleihin – se oli siinä. Sieltä tulee jonkunlainen joukkue vastaan ja meidän pitää pystyä pelaamaan erilaisia joukkueita vastaan. Varmasti huomioimme tietyt asiat, mutta menemme aika rohkeasti oma peli edellä ja pidetään kiinni siitä, mitä olemme täällä esittäneet. Uskon, että meillä on silloin äärimmäisen hyvät saumat positiiviseen lopputulokseen, Marjamäki linjasi.

2:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.