Leijonien kultapakilla mahdollisuus tehdä hurjaa kiekkohistoriaa

2:48
Katso videolta Röglen toisen suomalaispuolustajan Tony Sundin kommentit voitetun CHL-mestaruuden jälkeen.

Ensimmäisen kerran jääkiekon Mestarien liigan CHL:n loppuotteluun selviytynyt Tampereen Tappara koki tiistai-iltana Ängelholmissa kotijoukkue Röglen kovuuden, kun Tappara taipui maalein 1–2.

Näin ruotsalainen seura juhlii kuudennen kerran CHL:n mestaruutta. Vain JYP on onnistunut kerran murtamaan länsinaapurin hegemonian CHL:ssa. KHL:n Vitjaz Podolskista Rögleen siirtynyt Valtteri Kemiläinen aloitti juhlat suomalaiskansalliseen tyyliin.

–  Pukukopissa on sauna ja saan seuraa ainakin tshekki (Vojtech) Mozikista. Sen jälkeen yksi olut ja jotain muuta. Torstaina on jo seuraava peli eli kauaa ei juhlita, Kemiläinen sanoi.

Kemiläinen voitti helmikuussa olympiakultaa, ja hänellä onkin tällä kaudella mahdollisuus juhlia neljää mestaruutta ensimmäisenä maailmassa. Kukaan ei ole samalla kaudella juhlinut olympia- ja MM-kultaa sekä CHL:n ja Ruotsin mestaruutta.

–  Ruotsin mestaruus, sitten odotellaan, jos tulisi kutsu MM-joukkueeseen. Arvostan CHL:n mestaruuden korkealle, seitsemän kertaa on tätä jahdattu, Kemiläinen hehkutti.

"Hopea iso pettymys"

Luulajassa helmikuussa 2015 yhdessä Röglen valmentajan Cam Abbottin kanssa CHL:n mestaruutta juhlinut Daniel Zaar johti kahdella maalilla kasvattajaseuransa voittoon. Tapparan maalin teki Waltteri Merelä. Mitali oli hänelle ensimmäinen missään sarjassa.

–  Kyllä hopea on iso pettymys, vaikka kuinka olisi ensimmäinen mitali. Ehkä se myöhemmin kirkastuu. Pari päivää lepoa ja perjantaina iso peli Ilvestä vastaan, liigamestaruus on seuraava tavoite, Merelä sanoi.

Merelä kehui hallin tunnelmaa sekä Tapparan matkaa finaaliin.

–  Mahtava fanikulttuuri koko matsin ajan. Sitä pitää arvostaa. Ja meidän hienoa matkaa, mikä alkoi elokuussa, Merelä sanoi.

Veli-Matti Savinaiselle ottelu oli ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen.

–  Voitoista pelataan eli harmittaa tosi paljon. Onneksi kausi jatkuu ja nyt kohti uusia haasteita, Savinainen sanoi puhelimitse.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja