Leijonien iso onnistuja rykäisi symbolisen eleen juhlaillan kunniaksi – "Yhden käden jutipumppu siihen"

Euro Hockey Tourin Venäjän turnauksen ottelussa Tshekkiä vastaan Leijonien yksi iso onnistuja oli KooKoo-hyökkääjä Anrei Hakulinen, joka pääsi heti maalien makuun. Suomen osalta peli päättyi nihkeästi, kun Tshekki oli voittomaalikilpailun jälkeen parempi lukemin 4-3.

Torstaina A-maajoukkuedebyytin tehnyt Hakulinen vastasi Leijonien 1-0-maalista ensimmäisen erän lopulla, ajassa 18.53.

Toni Rajala heitti hyvän puolenvaihdon Jesse Virtaselle. Hän teki pienen harhautuksen ja heitti rystyltä maalille. Ensimmäinen meni patjaan, kaaduin, mutta sain silti lyötyä oman riparin vielä sisään. Erikoinen maali, mutta meni kuitenkin. Kaikki lasketaan, Hakulinen naureskeli MTV Sportille.

Itse tuuletuksessa Hakulinen huomioi juhlaillan.

– Yhden käden jutipumppu siihen. Timo Jutilan kunniaksi, Hakulinen sanoi leveästi myhäillen.

– Ei ihan aito, melkein.

Hakulinen oli Leijonien pirteimpiä kasvoja. Ennakkoluulottomasti kaukalossa viilettänyt 28-vuotias hyökkääjä myönsi jännittäneensä ennen debyyttiottelua.

– Oli vähän perhosia vatsassa, niin kuin pitääkin olla. Ennen peliä ajattelin, että yritän pelata vain omilla vahvuuksilla. Yritin haastaa ja yritin tuoda sitä vahvaa hyökkäysalueen pelaamista esille. Pääsin siihen heti kiinni ja sain hyvän tuntuman välittömästi, Hakulinen iloitsi.

Itse lopputulos oli pieni harmitus juhlailtaan.

– 3-0-johto, eihän silloin pitäisi hävitä peliä. Vähän nukuttiin kolmannen erän alussa ja vastustaja rokotti niistä, Hakulinen perkasi.

Leijonien osalta Venäjän EHT-turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Ruotsia vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat