Anton Lundell, 19, iski komeat MM-näytöt pöytään – upea osuma kruunasi leirin: "Tiesin, että se olisi aika varma maali"

Leijonien MM-leiritys päättyi pelien osalta lauantaina, kun ohjelmassa oli Tshekin EHT-turnauksen Ruotsi-kamppailu. Vaikka Suomi koki 2–3-tappion, oli Leijonien 19-vuotiaalla superlupauksella Anton Lundellilla pientä orastavaa hymyä suupielissä. Lundell naulasi näyttävällä tavalla A-maajoukkueuransa avausmaalin Ruotsin verkkoon.

Lundell vastasi Suomen 1–1-tasoituksesta toisen erän alkuvaiheilla. Suomi pelasi tilanteessa ylivoimaa, kun Lundell astui esiin.

– Ajoin vasemmalle puolelle ja (Oliwer) Kaski heitti ihan ok syötön sinne. Pääsin kävelemään pari askelta sisäänpäin. Näin, että pakki jää vähän jälkeen ja minulle tuli tilaa. Tiesin, että jos saan laukauksen aivan sinne yläläskiin, riman alle, niin se on aika varma maali. Lähdin kokeilemaan. Viritin jousipyssyn ja sinne upposi, Lundell hymyili osumastaan MTV Urheilulle.

Lundellin johtama trio (laidoilla Jere Sallinen ja Valtteri Puustinen) oli Leijonien parhaimmistoa.

– Pystyimme pelaamaan ketjuna hyvin. Saimme irti sen, mitä lähdimme hakemaan. Emme olleet pidempiä pätkiä omissa ja saimme painetta hyökkäyspäätyyn. Tasaisen vahvaa suorittamista, Lundell kuvaili.

Lundell väläytteli jo torstain Venäjä-ottelussa, mistä hän otti vielä askeleen eteenpäin Ruotsi-kamppailuun. Nuori HIFK-hyökkääjä löi pöytään väkevät näytöt MM-kisapaikkaa varten.

– Seurasin pienenä kisoja ja sitä, mitä siellä tapahtuu. Katsoimme erät ja menimme aina erätauoilla pihalle pelaamaan. Maila oli koko ajan kädessä ja yritin vain matkia sitä, mitä kaukalossa tehtiin.

– Olisi suuri kunnia päästä mukaan, Lundell sanoi, MM-joukkueen nimeämisen alla.

Leijonien on tarkoitus julkistaa lopullinen kisajoukkue lauantai-illan aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja