Jere Karjalainen säväytti Leijonien Kanada-voitossa – tehoillassa uudenlainen ”Tappara-yhteys”

Jere Karjalainen oli sinipaitaisen Suomen joukkueen ykkösnimi Venäjän EHT-turnauksen lauantain Kanada-ottelussa. Karjalainen napautti kaksi maalia, kun Suomi kaatoi Kanadan 4–1. Karjalaisen molempien osumien taustalla oli uudenlainen ”Tappara-vivahde”.

Karjalainen lähestyi hattutemppua jo pelin alkuhetkillä. 29-vuotiaan hyökkääjän ensimmäinen osuma syntyi ajassa 0.31 ja toinen pelikellonlyömällä 4.32.

Molemmissa maaleissa toistui sama kaava. Valtteri Kemiläinen ampui ja Karjalainen laittoi lapansa väliin.

– Kemiläinen pääsi hyvin ampumaan ja laittelin vain lapaa väliin. Nyt mentiin toisteisella kaavalla, Karjalainen huikkasi MTV Urheilulle.

Karjalaisen ja Kemiläisen historiasta löytyy vahva Tappara-kytkös. Molemmat edustivat kirvesrintoja muun muassa kaudella 2019–20, kun Karjalainen tykitti Tapparan paidassa 24 runkosarjaosumaa.

Mutta oliko yksikään niistä lauantain osuman kaltainen? Ei, väittää Karjalainen.

– Sillä kaudella ei tainnut tulla hirveästi ohjausmaaleja. Olikohan yksikään sellainen, Karjalainen jäi pohdiskelemaan.

– Lämärillä mentiin vahvasti silloin, hyökkääjä jatkoi.

Leijonat tuli lauantain Kanada-otteluun räväkällä ilmeellä. Vahva aloitus kantoi aina voittoon asti.

– Vähän uninen halli oli tänään. Osumat herättivät ja sai koneet käyntiin, Karjalainen mietti ja summasi koko illan:

– Ehkä vähän tahmea peliesitys, mutta puolustimme hyvin ja maalivahti (Christian Heljanko) oli todella hyvä tolppien välissä, Karjalainen kehui.

Venäjän EHT-turnauksen arvo nousee entisestään epävarman koronatilanteen keskellä. Kukaan kun ei tällä hetkellä tiedä, että saapuvatko NHL-pelaajat helmikuun talviolympialaisiin.

Se taas johtaa siihen, että Venäjällä annetaan olympianäyttöjä. Karjalaisen mukaan päällä oleva tilanne ei ole näkynyt sen enempää Suomen joukkueen sisällä.

– Kyllä kaikki haluavat muutenkin näyttää osaamistaan. Nämä ovat aina hyviä pelejä. Näihin tulee aina mielellään mukaan, seurajoukkuetasolla Dinamo Riikaa edustava Karjalainen myöntää.

Suomi päättää EHT-turnauksensa sunnuntaina kamppailulla isäntämaata Venäjää vastaan.

– Vahva päätös turneelle ja sitten kotia päin. Jatketaan sitten hommia siellä, Karjalainen heittää tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat