Jesse Puljujärvi antoi oman arvionsa maajoukkuepaluustaan – yksi virhe mukana, avauspiste plakkariin

Kesällä Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut Jesse Puljujärvi palasi usean vuoden tauon jälkeen maajoukkuepaitaan, kun hän viiletti Leijonien mukana Karjala-turnauksen torstain Venäjä-ottelussa. Paluupelissä Puljujärvi nappasi maajoukkueuransa avauspisteen.

Tämä irtosi, kun kolmannen erän puolessa välissä Puljujärvi oli rakentamassa Leijonien 4-2-maalia. Tilanteessa Puljujärvi laukoi kiekon maalille, jonka jälkeen Harri Pesonen siirsi irtokarat sisään.

– Ei siinä mitään – ajattelin vain, että kiekkoa maalille ja Harri oli hyvin siellä. Hyvä näin. Voittomaali, Puljujärvi hymyili.

Ennen tätä Puljujärvi oli ehtinyt pelata 11 maaottelua tehoin 0+0.

21-vuotiaan hyökkääjän iltapuhteeseen mahtui yksi, näkyvä virhe. Toisessa erässä Puljujärvi oli eksyksissä omalla puolustusalueella, minkä venäläispuolustaja Rushan Rafikov hyödynsi. Rafikov pääsi nousemaan vapaasti kohti maalia, minkä jälkeen hän täräytti kiekon Leijonat-vahdin Harri Säterin selän taakse.

– Meillä oli aika monta syvällä ja mietin vähän, että miten teen, kun toinen pakkikin nousi. Kaveri pääsi ampumaan aika vapaasti. Olisin voinut ehkä heittäytyä kiekon eteen, Puljujärvi mietti.

Virhe ei jäänyt kuitenkaan harmittamaan.

– Nuo ovat juuri sellaisia tilanteita, mitä ei pidä jäädä sen enempää miettimään. Noita sattuu välillä – ei muuta kuin lujasti eteenpäin. Kolmas erä olikin sitten hyvä, Puljujärvi nyökytteli.

Leijonat otti lopulta mukaansa 4-3-voiton.

– Alussa oli ehkä vähän tahmeaa, mutta kyllä me siitä vetryimme. Toinen ja kolmas erä olivat parempia ja ylivoima toimi. Hyvä peli, Puljujärvi analysoi.

Yleisesti Puljujärvi jakoi positiivisen arvosanan itselleen paluuottelustaan. Edellisen kerran hänet oli nähty Leijonien mukana kevään 2017 MM-kisoissa.

– Pystyin pelaamaan energisesti ja käyttämään luisteluani hyväksi. Hyvä peli, kiva oli pelata.

Tämän viikon Karjala-turnaus on Puljujärvelle hyvä mittari siitä, missä hän tällä hetkellä menee.

– Sen mikä tuosta huomasi, oli kamppailu. Venäjä oli niissä todella kova. Siinä voin ottaa steppejä eteenpäin, Puljujärvi jakoi havaintoja.

Leijonien Karjala-turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat