Leijonien Harri Pesonen jatkoi Miro Heiskasella vitsailua – "Olisihan se itselläkin mukava surffailla!"

Leijonat sai perjantaina mukaansa kaksi kovaa NHL-vahvistusta, kun Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Esa Lindell liittyivät maajoukkueen vahvuuteen. Leijonien hyökkääjä Harri Pesonen päätti heittää vitsiä ilmoille Heiskasesta, joka tuli heti näyttävästi mukaan MM-jäille.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat neppaili Iso-Britannian yli loppulukemin 6–0.

– Kiekonhallintatreeni meille. Täytyy kuitenkin nostaa hattua kaverille. Vaikka olivat mitä olivat, niin he tsemppasivat loppuun asti, eivätkä luovuttaneet. Siinä mielessä täytyy kunnioittaa vastustajaa: he laittoivat kaiken likoon. Ehkä tuossa se ero kuitenkin oli, tehot 0+2 merkkauttanut Leijonien hyökkääjä Harri Pesonen mietti MTV Urheilulle.

Pesonen kaipasi Leijonien peliin rentoutta. Iso-Britannia-peli tarjosi oivan mahdollisuuden sen hakuun.

– Saatiin vähän kiekkoa liikkumaan lavasta lapaan. Olisimme voineet tehdä 4–5 maalia enemmän. Nyt meni paikoista, mitkä eivät edes olleet kunnon maalintekoyrityksiä. Olihan siellä läpiajoa, läheltä piti -tilannetta sun muita. Noh, nyt tuli onnistumisia jätkille ja tuli vähän uusia maalintekijöitä. Se oli semmoinen peli tänään, seuraava matsi on erilainen, Pesonen pohti.

Pesonen vitsaili erätauolla C Moren haastattelussa sillä, miten Leijonien tuore NHL-vahvistus Miro Heiskanen ”painaa varmaan 40 kiloa”. Tällä Pesonen viittasi siihen, miten helpolta Heiskasen pelaaminen näyttää ja miten Leijonien tuore kasvo liitää jäällä.

Video Pesosen kommenteista näkyy jutun yläreunasta.

– Silloin kun liikkuminen on noin helppoa, niin silloin jääkiekko on aika mukavannäköistä. Hieno lisä meidän ryhmäämme – varsinkin niitä maita vastaan, kun tulee sellaista enemmän päästä päähän -peliä, missä on pakko reagoida nopeammin. Silloin tarvitsemme tuollaisia jätkiä, jotka haukkaavat maalin takaa ja lähtevät kiekon kanssa ylöspäin. Upea lisä meidän jengiimme, Pesonen hehkutti.

Pitääkö olla jopa hieman kateellinen siitä, että miten kepeästi Heiskanen liikkuu jäällä?

– Olisihan se itselläkin mukava surffailla menemään, mutta onhan se aina helppoa, kun ei ole takapainetta. Onhan se silloin helpomman näköistä, Pesonen naurahti, heittäen sopivaa pientä piikkiä ilmoille.

Leijonien MM-turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Itävaltaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat