Näin Miro Heiskanen kommentoi kevään MM-debyyttiään – ei voinut kieltää valtavaa kulttuurieroa

Leijonat sai perjantaina kaksi uutta NHL-vahvistusta riveihinsä, kun Miro Heiskanen ja Esa Lindell liittyivät joukkueen mukaan. Varsinkin Heiskanen oli isosti esillä, kun Leijonat jyräsi Iso-Britannian yli loppuluvuin 6–0.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heiskanen ja Lindell vapautuivat maajoukkueen käyttöön sen jälkeen, kun heidän seurajoukkueensa Dallas Stars jäi NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kulttuuriero oli valtava, kun Heiskanen hyppäsi kiihkeästä Calgary Flames -sarjasta MM-kisojen Iso-Britannia-peliin.

– Olihan se vähän erilaista mitä viime pelit olivat. Mutta ei se mitään. Huomenna vastus kovenee ja pitää olla siihen valmiina, Heiskanen sanoi MTV Urheilulle.

Heiskanen väläytteli osaamistaan heti toisessa vaihdossa, kun hän petasi kikkailujen kautta avopaikan Valtteri Filppulalle. Heiskanen löi heti klinikan pystyyn kevään MM-debyytissään. Tehoja hänelle merkattiin yhden syöttöpisteen verran.

– Itseluottamus kasvaa, kun tietyt jutut onnistuvat. Eikä sitä voi kieltää, onhan se aina kiva saada onnistumisia, Heiskanen mietti.

Miten lähestyit tätä kevään MM-debyyttiä?

– Ihan perusajatuksilla, samalla tavalla kuin aina ennen. Pelaa omaa peliä, eikä mieti, että kuka on vastassa, Heiskanen kommentoi.

Heiskanen ei kuitenkaan kierrellyt realiteetteja. Leijonat ei saanut kunnon mittaria perjantaina.

– Ei tuo ollut ehkä ihan top-vastustaja vielä. Hyvin he taistelivat ja kaverin veskari pelasi hyvin. Tärkeä voitto meille ja hyvin saatiin pidettyä kiekkoa pelin edetessä.

Mitä aiot tuoda tälle joukkueelle turnauksen edetessä?

– Sitä, mitä olen tottunut tekemään. Koittaa paljon pelata kiekon kanssa, koittaa omissa vetää fiksusti ja pelata kovaa, jos on sen paikka. Monipuolista peliä, mikä on ollutkin vahvuus. Omaa juttua, Heiskanen viitoitti.

Leijonien turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Itävaltaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat