Leijonat murskavoittoon Iso-Britanniasta – peräti neljässä osumassa onnea mukana

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue kaatoi Iso-Britannian MM-kisojen alkulohkon ottelussa tyylipuhtaasti 6-0.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Leijonat palasi voittokantaan tappiollisen Ruotsi-tappion jälkeen nollaamalla Iso-Britannian. Suomi aloitti maalinteon ottelun vajaan seitsemän minuutin pelin jälkeen. MM-kisadebytantti Niklas Friman siirsi Suomen johtoon ensimmäisellä maajoukkuemaalillaan. Laukaus meni kimmokkeen kautta ohi Ben Bownsin.

Alla olevalla videolla Leijonien 1-0-maali. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Toisessakin osumassa oli kimmoketta mukana. Puolustajakonkari Juuso Hietanen tulitti viivasta ja kiekko kimposi brittipelaajasta maaliin. Avauserässä ei nähty muita usempia osumia. Toisen erän ensimmäinen osuma oli upeaa katseltavaa. Valtteri Filppula sai maalin edustalle loistosyötön Mikael Granlundilta ja ohjasi kiekon varmasti maaliin.

Leijonien neljännessä osumassa oli jälleen epäonnea brittipelaajilla, sillä Joel Armian yritys painui Bownsin selän taakse brittipuolustajan ohjauksesta. Leijonien tuore NHL-vahvistus Esa Lindell pääsi myös pisteiden makuun, kun Saku Mäenalanen ohjasi Lindellin tulisen laukauksen maaliin kolmannen erän puolivälissä.

Alla olevilla videoilla 2-0- ja 4-0-osumat. Juttu jatkuu videoiden jälkeen.

Toni Rajala viimeisteli vielä taululle tennislukemat ottelun loppupuoliskolla ylivoimalla. Kuudennessa osumassakin oli onnea mukana, sillä kiekko painui maaliin kimmokkeen kautta.

Leijonat otti nyt turnauksen neljännen voittonsa. Suomella on kasassa pisteitä 13 ja se nousi lohkon kärkeen. Ruotsi on kaksi pistettä perässä, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Leijonien turnaus jatkuu lauantaina ottelulla Itävaltaa vastaan.

Katso alta Leijonien 5-0 ja 6-0 maalit. Pääkuvan videolla 3-0-osuma.