Karmeat virheet Leijonien kohtalona – Tshekki kiitti ja kuittasi

Leijonat kärsi Ruotsin EHT-turnauksen toisen tappionsa, kun lauantain päiväpelissä Tshekki oli parempi lukemin 3-1. Suomen kohtaloksi muodostuivat erityisesti pahat henkilökohtaiset virheet.

Avauserän jälkeen ottelu oli vielä lukemissa 0-0. Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua, kiitos Leijonien pahojen virheiden.

Tshekin 1-0-maalissa Suomen hyökkääjä Julius Junttila antoi karmivan harhasyötön hyökkäyssiniviivan tuntumassa. Tämän jälkeen Tshekki pääsi kahdella nollaa vastaan -hyökkäykseen, jossa Petr Holik ja Jiri Sekac juonivat kiekon verkkoon. Viimeinen sivallus tuli kuitenkin Suomen puolustajalta Ville Pokalta, joka epäonnekseen tökkäsi kiekon verkkoon.

Tshekin johto kasvoi, kun Liigassa sensaatiomaisesti esiintynyt puolustaja Oliwer Kaski kompuroi hyökkäyssiniviivalla. Tästä Tshekki karkasi kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen, jossa Tomas Zohorna pelasi kiekon takatolpalle veljelleen Hynek Zohornalle. Pelicans-hyökkääjä pisti kiekon varmasti verkkoon.

Tshekin illan kolmas syntyi ylivoimalla, kolmannessa erässä. Osumassa puolustaja Tomas Kundratek ampui ja Sekac sai lapansa väliin.

Leijonien kavennuksesta vastasi Pokka, joka sai kiekon huipputontille Ville Leskisen upean rakentelun jälkeen. Tämän jälkeen Pokka latasi pelivälineen ylänurkkaan.

Tappio oli Leijonille Ruotsin turnauksen toinen. Torstaina Venäjä oli Suomea parempi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Leijonat kohtaa vielä sunnuntaina Ruotsin.