Nuoret Leijonat joutui todella ahtaalle – voitto Tshekistä irtosi pisimmällä mahdollisella kaavalla

Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkue on voittanut Tshekin voittomaalikisan jälkeen lukemin 4–3. Ratkaisevan rankkarin upotti Kasper Simontaival

Tshekki sai otteluun räväkän alun. Ajassa 6:36 Jaroslav Chmelar yllätti Leevi Meriläisen luvattoman helposti etukulmasta. Tilannetta edelsi Kasper Puution kiekonmenetys omalla alueella.

Nuoret Leijonat kerjäsi ongelmia avauserässä. Tshekki sai kiekon toistamiseen Suomen maaliin, mutta Suomen onneksi tuomari hieman ennakoi vihelsi pelin poikki, vaikka kiekko oli Meriläisen takana pelattavissa.

Ajassa 10:02 Roby Järventie joutui jäähylle huitomisesta. Ylivoimalla Tshekki latoi lisää lunta tupaan. Jiri Kulich lämäsi suoraan aloituksen jälkeen joukkueensa 2–0 -johtoon.

Nuoret Leijonat keräsi lopulta itsensä mukaan otteluun. Turnauksen avausottelussa moitteettomasti toiminut ylivoima napautti kavennuksen erän lopulla. Rangaistuksensa jälkeen Roby Järventie ikään kuin kuittasi jäähynsä iskemällä kiekon suoraan syötöstä b-pisteeltä maaliin.

Tässä vaiheessa ylivoimaprosentti Nuorilla Leijonilla turnauksessa vakuuttava 100.

Toiseen erään Suomi tuli uudella ilmeellä. Erän alkuun Kasper Puutio toi Suomen tasoihin. Aloituksen jälkeen rannelaukaus hyvällä maskilla ohi tshekkivahdin.

Tilanteessa oli myös pieni kontakti maalivahtiin. Tshekki haastoi osuman, mutta häkki hyväksyttiin videotarkistelun jälkeen. Suomi pääsi tästä johtuen ylivoimalle. Jäähyn syynä siis aiheeton haasto.

Kolmanteen erään siirryttiin tasatilanteessa. Suomi oli kolmannella kaksikymppisellä aloitteellisempi. Tämä palkittiin, kun erän puolivälissä Aatu Räty latoi Suomen 3–2 -johtoon Roni Hirvosen äärimmäisen taidokkaasta alustuksesta.

Jänne ei kuitenkaan tässä vaiheessa kestänyt. Tshekki runnoi väkisin tasoituksen Jan Mysakin toimesta. Ottelu eteni jatkoajalle.

Kolmella kolmea vastaan hurjasteltu viisiminuuttinen ei tuonut ratkaisua. Viimeisellä minuutilla Kasper Puutiolla oli hyvältä sektorilta paikka naulata peli, mutta kiekko blokattiin tshekkipuolustuksen toimesta.

Voittolaukauskisassa Suomelta onnistui Roby Järventie ja Kasper Simontaival. Tshekiltä maaliverkkoa huudatti vain yksi pelaaja.

Näin ollen Suomelle voitto pitkän kaavan mukaan lukemin 4–3 ja kaksi pistettä.