Mainos

Leijonavalmentaja Jesse Puljujärven paluusta: ”Väitän, että se oli hänelle epämukava päivä”

23:06
Videolla juttua Leijonien ja Venäjän pelistä.

Leijonien hyökkääjä Jesse Puljujärvi on koko Karjala-turnauksen seuratuin pelaaja. Kesällä Pohjois-Amerikasta takaisin Suomeen palannut Puljujärvi on ollut kansan tapetilla – vahvasti hänen historiansa kautta. Torstaina Puljujärvi palasi Leijonien paitaan muutaman vuoden tauon jälkeen.

Venäjä-ottelussa Puljujärvi nappasi A-maajoukkueuransa avauspisteen, kun hän oli alustamassa Harri Pesosen 4-2-maalia. Leijonat otti voiton lopulta lukemin 4-3.

Paluupelin jälkeen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kehui Puljujärven otteita. Jalosen mukaan Puljujärven on tehtävä kuitenkin pieniä korjausliikkeitä.

– Meidän pelitapamme on vähän erityyppinen, mitä Kärpillä on. Hänen pitää muuttaa vähän omia liikeratojaan, Jalonen sanoi.

Seurajoukkueessa Puljujärveä luotsaava ja Leijonissa apuvalmentajana toimiva Mikko Manner allekirjoitti täysin Jalosen näkemyksen.

– Tuo on pelinhenki, kun tullaan nopeasti seurajoukkueesta maajoukkueeseen. Varsinkin jos se pohjilla oleva pelitapa on erityyppinen, Manner sanoo MTV Urheilulle, jatkaen:

– Kärpissä Jesse, Mika (Pyörälä) ja (Juho) Lammikko ovat muodostaneet niin hyvän yhteistyötrion, että he vaihtelevat paikkojaan keskialueella. Siellä haetaan volttilähtöä sun muuta. Täällä kyse on enemmän siitä, että vastustajat ovat isompia, aikaa ja tilaa on vähemmän. Silloin kaiken pitää olla yksinkertaista, jos haluamme saada yhteispelin nopeasti uomiinsa. Siitä olen ihan samaa mieltä, että hänen pitää sopeutua ympäristöön.

Mannerin mukaan Puljujärven yleisilmeestä huokui paljon positiivisia asioita.

– Oli hienoa katsoa sitä, miten hienossa luistelukunnossa ja draivissa hän on. Samoin ylivoimalla – hän on löytänyt oman juttunsa sinne. Se toimi mainiosti myös kansainvälisissä peleissä.

Manner painottaa inhimillistä kulmaa Puljujärven paluun takana. 21-vuotias huippulupaus on äärimmäisen seurattu hahmo tämän viikon turnauksessa.

Tällä on omia seurauksia.

– Väitän, että torstai oli Jesselle vähän epämukava päivä. Tässä syksyn aikana hän on ollut Liigassa esillä. Alkuhetkillä hänen omat ja ympäristöstä tulevat odotukset kaivoivat mieltä. Sitten rupesi kulkemaan, minkä myötä häneltä vapautui hirveästi energiaa. Hymyilevä Jesse tuli esille. Torstaina hän joutui kohtamaan Suomen – olemaan kaikkien silmien alla. Häntä jännitti, ihan varmasti. Ja ehkä hänellä oli vähän epävarma olo ennen pelin alkua. Sitten häneltä nähtiin hieno suoritus. Heidän ketjunsa oli värkkäämässä kolmea maalia.

– Häneltä vapautui varmasti energiaa. Lauantaina nähdään vielä iloisempi Jesse kehissä, Manner uskoo.

Kyseisessä lauantain pelissä Leijonat kohtaa Tshekin. Kamppailu alkaa kello 17.30.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja