Jukka Jaloselta suora ohje Jesse Puljujärvelle – taustalla huippulupauksen iso kehityskohde

Torstaina, Karjala-turnauksen avausottelussa, Jesse Puljujärvi teki paluun A-maajoukkueen paitaan muutaman vuoden tauon jälkeen. Yleisellä tasolla Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen antoi hyvää palautetta Puljujärven suuntaan. Jalonen jakoi kuitenkin hyvin vihjailevaa viestiä Puljujärven yhdestä isosta kehityskohteesta.

21-vuotias Puljujärvi pelasi edellisen kerran Leijonissa keväällä 2017, kun hän oli mukana Pariisissa ja Kölnissä pelatuissa MM-kisoissa.

Torstain 4-3-Venäjä-voitossa Puljujärvi nappasi A-maajoukkueuransa avauspisteen, kun hän oli rakentelemassa Harri Pesosen 4-2-maalia.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Puljujärvi jätti isossa kuvassa itsestään hyvin positiivisen vaikutelman.

– Hän pelasi ihan hyvin. Ei minulla ole sinänsä mitään moittimista hänen pelaamisessaan. Totta kai siellä on pientä fiksaamista, eli sopeutumista tähän meidän pelitapaan, Jalonen mietti.

Puljujärvi sortui haahuiluun Venäjän 2-2-tasoitusmaalissa, jossa hän jätti aivan liikaa tilaa puolustaja Rushan Rafikoville.

Jalosen mukaan Puljujärven otteissa näkyi hänen taustansa.

– Meidän pelitapamme on vähän erityyppinen, mitä Kärpillä on. Hänen pitää muuttaa vähän omia liikeratojaan.

– Mutta ei mitään radikaalia, Jalonen sanoi ohjeisiin liittyen.

Jalonen jakoi rivien välistä viestiä siitä, miten Puljujärven on vietävä eteenpäin hänen yhtä isoa kehityskohdetta.

Puljujärven pelissä erottuva tekijä on se, miten hän tekee isoja kaarroksia. Tämä johtaa siihen, että Puljujärvi tarvitsee liikkeilleen tilaa ja aikaa. Puljujärvi tekee myös pelitavan vastaisia liikeratapoikkeuksia, jotka Jalonen nosti esille.

Kehityskohde on merkittävä Puljujärven isoa tavoitetta ajatellen. NHL:ssä nuorelle hyökkääjälle ei avaudu samanlaisia mahdollisuuksia kuin nyt Euroopan isoissa kaukaloissa.

Leijonat jatkaa Karjala-turnausta lauantaina ottelulla Tshekkiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat