Leijonat yritti kumota Slovakian maalin, yläkerrasta tuli viesti – Jukka Jalonen avaa mitä haastotilanteissa oikein tapahtuu

Slovakian 2-2-kavennusta seurasi kaksinkertainen videotarkistus. Leijonien penkin takana kävi kuhina, mutta lopulta yritys ei tuottanut kaivattua lopputulosta.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Yhdysvallat-Suomi maanantaina 13.5. klo 17.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Videotarkistukset ovat yhä yleisempiä jääkiekossa. Nykyään kansainvälisissä peleissä ja kaikissa isoissa sarjoissa on käytössä valmentajan haasto. Joukkue voi vaatia maalitilanteen tarkistamista videolta kahdesta syystä: jos epäillään maalia edeltäneen maalivahdin häirintää tai jos epäillään sitä, että maalitilannetta on edeltänyt paitsio.

Slovakian 2-2-maalia edeltäneessä kamppailussa Marian Studenic oli kiinni Suomen maalivahdissa Kevin Lankisessa. Lankinen näytti heti tuomareille, että häntä oli estetty.

– Ennen tilannetta oli maila hänen patjassaan ja siirsi patjaa ulospäin. Siihen halusimme tarttua, se ei nyt onnistunut sitten, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi pelin jälkeen.

Jalonen kävi tilanteessa penkin takana nopeasti keskustelua. Tuomaristo päätti tarkistaa tilanteen videolta, ja hyväksyi maalin. Tilanne katsottiin kuitenkin uudelleen, kun Jalonen haastoi. Ennen sitä, hän haki selvästi vaihtopenkin toisesta päästä ”luvan”, ennen kuin lähetti kapteeninsa Marko Anttilan ilmoittamaan tuomareille, että Suomi haastaa tilanteen.

Mitä penkillä tapahtuu näissä tilanteissa?

– Meidän maalivahtivalmentajalla Kari Lehtosella on kuulokkeet korvissa. Ylhäältä tuli tieto – meillä on siellä kaveri, joka katsoo kaikki paitsiot ja maalipaikat ja muut. Hän nopeasti katsoo videolta, että mitä siellä oli. Siitä näkyi selvästi mahdollinen maalivahdin häirintä, Jalonen selvitti.

– Sitten se tieto tulee Lehtosen kautta minulle ja tehdään päätös – haastetaanko vai ei. Nyt tuli tieto, että kannattaa haastaa, Jalonen kertoi.

Haasto ei tuottanut tulosta, joten peli oli tilanteessa 2-2. Kaapo Kakko teki vielä kaksi maalia ja hänen hattutemppunsa turvin Leijonat voitti 4-2.

C Moren studiossa otettiin kantaa videotarkistuksiin:


Lue myös:

    Uusimmat