Kaapo Kakolta järisyttävä voimannäyte äärimmäisessä prässissä – "Siinä haettiin taas highlight-maalia"

Kaapo Kakko oli lähellä ratkaista jatkoajalla USA:ta vastaan, kun hän piti kiekkoa yhtäjaksoisesti reilut 20 sekuntia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Tilanne alkoi, kun jatkoaikaa oli jäljellä kolme minuuttia. Eetu Luostarinen torppasi Jack Hughesin keskialueella kumoon ja Kakko kaappasi kiekon matkaansa. Hän kuljetti kahden jenkkipelaajan välistä aina maalivahti Cory Schneiderin nokan eteen, muttei onnistunut nostamaan kiekkoa maaliin.

Peliväline kuitenkin pysyi hänen hallussaan, vaikka painetta tuli NHL-konkari Ryan Suterilta. Luostarinen auttoi taitavalla blokilla, ja Kakko pääsi vielä uudelleen kiemurtelemaan maalille. Sekin päätyi maaliviivan taakse, mutta Kakko yritti vielä kääntää vanhanaikaisella ratkaisun.

Reilun 20 sekunnin kiekonhallinta yhtäjaksoisesti oli Kakolta jälleen valtava voimannäyte. Takana oli jo kokonainen peli, ja kolmella kolmea vastaan pelattavalla jatkoajalla pienikin virhe voi ratkaista pelin väärään suuntaan. Lisäksi vastassa olivat Suter sekä irtokiekkoa kärkkynyt Patrick Kane, joka olisi iskenyt heti, jos Kakko olisi kiekon menettänyt. Prässi oli siis henkisesti ja fyysisesti äärimmäinen, mutta Kakko halusi ratkaista.

– Siinä lähdettiin hakemaan taas sellaista highlight-maalia. Olisi ollut hieno pistää peli pakettiin siinä, mutta ei mennyt tänään. Säästellään noihin muihin peleihin, Kakko kommentoi hirmuvaihtoaan.

Kakolla ei uponnut, mutta Dylan Larkin onnistui ja ratkaisi jenkeille 3-2-voiton. Suomi on pelannut neljään päivään kolme peliä, ja Kakko myönsi, että pelitahdin tuntee kehossa.

– Kyllä se tuntuu. Tietysti kaikki odottivat, että nämä kolme ensimmäistä peliä ovat kovia, ja tietysti muutkin pelit tulevat olemaan, mutta hyvään kohtaan saadaan pari huilipäivää, Kakko sanoi.

Leijonat viettää täysin vapaata jääkiekosta tiistaina. Keskiviikkona palataan todennäköisesti jo jäälle ja torstaina Leijonat kohtaa Tanskan kello 21.15 alkavassa ottelussa.



Lue myös:

    Uusimmat