Leijonat toi Ruotsista koronapommin – Jääkiekkoliitto tietämätön kevään suunnitelmista, liigaseurat synkkinä: "Kaikki ovat tietysti olleet harmissaan ja pahoillaan, että näin pääsi tapahtumaan"

Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvisti maanantaina MTV Urheilulle, että kaikkiaan 12 Ruotsin EHT-turnaukseen osallistuneella Leijonien joukkueen jäsenellä vahvistettiin koronavirustartunta. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela kertoo turnaukseen osallistuneiden maiden parhaillaan selvittävän, millaisissa olosuhteissa tartunnat ovat levinneet.

Nummela kertoo, että Ruotsin turnauksen koronakupla oli rakennettu Moskovan turnauksen mallien pohjalta. Kaikki sinne asettuneet henkilöt testattiin kahdesti ennen turnauksen alkua.

– Nyt on ilmeisesti käynyt niin, ettei kuplan sisällä ole toimittu sovitulla tavalla esimerkiksi maskin käytön suhteen, Nummela kommentoi MTV Urheilulle.

Yksityiskohtia tartuntaan johtaneista olosuhteista ei puheenjohtajalla ole tiedossa. Vikaan menneet asiat ovat parhaillaan joukkueiden ja kiekkoliittojen johdon selvityksessä.

Jääkiekon MM-kisat on nykytiedon valossa määrä järjestää Latviassa 21.5.-6.6. Turnaukseen valmistava Tshekin EHT-turnaus on puolestaan kalenterissa juuri ennen MM-turnausta 13.5.-16.5. Jälkimmäisen ajankohta luo väistämättä riskin ensimmäiselle.

– Tällä hetkellä odotetaan Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta tietoa siitä, minkälaisilla järjestelyillä Latvian MM-kisat pelataan. Milloin esimerkiksi joukkueiden pitää mennä todennäköisesti järjestettävään kuplaan? Tshekin EHT-turnauksesta, sen pelaamisesta, aikataulusta ja käytännön järjestelyistä päätetään, kun tuo tieto on saatu. Jos turnaus pelataan, kaikki tällä kaudella kertynyt oppi otetaan huomioon, Nummela lupasi. 

Huhti-toukokuulle kaavailtu Euro Hockey Challenge on Nummelan mukaan niin ikään riippuvainen Latvian MM-turnauksen järjestelyistä.

Kaikki maajoukkueen jäsenet määrättiin tartuntojen varmistuttua 14 päivän karanteeniin. Pelaajien osuus 12 tartunnan saaneen joukosta on vielä tuntematon. Yhdeksi heistä varmistui Porin Ässien Peter Tiivola.

Maajoukkuetason pelaajien menetykset ovat turnauksen jälkeen olleet liigaseuroille luonnollisesti raskaita.

– Ainakin niitä keskusteluja, joissa itse olen ollut mukana, voisin kuvailla niin, että kaikki (liigaseurat) ovat tietysti olleet harmissaan ja pahoillaan, että näin pääsi tapahtumaan. Elämää ja yhteiseloa on jatkettu ja meillä on omat sopimusrakenteemme, miten tällaisissa tilanteissa toimitaan Liigan ja liiton välillä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja